Herkes bekliyordu – Geri dönüyor!

Kültür ve Turizm Bakanı önemli açıklamalarda bulundu. Herkes bekliyordu.. O yarış geri dönüyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Herkes bekliyordu – Geri dönüyor!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy müjdeyi verdi.

Bakan Ersoy, gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu. Ersoy ayrıca Formula 1 yarışlarının 2026 yılından itibaren Türkiye’de tekrardan yapılacağını açıkladı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ersoy, İstanbul F1 Sahası'nın Bakanlığa bağlı Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait olduğunu belirten Ersoy, ‘Orada bir ihale süreci gerçekleşti nisan ayı içerisinde. İhale başarıyla tamamlandı. Şimdi ikinci aşamaya geçtik. Mayısın ilk haftası içerisinde yer teslimleri yapılacak.

Yani mevcut kiracının, mevcut içerde bulunan kiracının yeri boşaltması ve ihaleyi kazanan yeni kiracıya devretmesi var. Sonrasında da hızlı bir şekilde 2026 itibarıyla Formula 1 yarışlarının İstanbul'a, Türkiye'ye getirilmesiyle ilgili kontratlama süreci başlayacak. Burada planlandığı şekilde süreç devam ediyor.’ dedi.

Ne olmuştu?

Formula 1'in Türkiye Grand Prix'i, 2005-2011 yılları arasında İstanbul Park'ta gerçekleştirilmişti ancak organizasyona ilginin yeterli olmaması sebebiyle Türkiye, 2011'den beri F1 takviminde yer alamıyor.

Yarışların bitmesinin nedeni ise vatandaşlar arasında organizasyon bozuklukları, trafik-park sorunu ve en önemlisi de Formula 1 yönetiminin istediği afaki katılım ücreti İstanbul'da yapılan Formula 1 yarışlarını bitirdi yorumlarını getirdi.