Hakları iade edildi

2010 yılında Kayseri Şeker Fabrikası'nda yolsuzluk yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan ve bu yargılamaların devamında hakları kısıtlanan Şeker Fabrikası eski Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık, haklarına yeniden kavuştu.

Hakları iade edildi

SEÇME VE SEÇİLME HAKKINI DA GERİ ALDI

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesince yapılan değerlendirmede, Kayseri Eski Şeker Fabrikası Başkanı Vedat Ali Özışık'ın, yasaklanmış haklarının geri verilmesi talebi kabul edildi. Verilen kararla Kayseri Pancar Kooperatifi eski Başkanı Vedat Ali Özışık hakkındaki yasak kalktı. Özışık, böylece seçme ve seçilme hakkını da geri almış oldu.

NE OLDU?

Kayseri Şeker Fabrikası'nda yolsuzluk yapıldığı iddiasına ilişkin Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 3 Aralık 2010 tarihinde gözaltına alınan, aralarında fabrikanın yönetim kurulu başkanı Vedat Ali Özışık'ın da bulunduğu 32 kişi Ankara'ya gönderildi.Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı'nın talimatları doğrultusunda Kayseri Şeker Fabrikası'nda başlatılan operasyonda 'haksız kazanç elde etme', 'genel kurul seçimlerinde aday olan kişileri sindirme' ve 'aşırı zenginleşme' iddiaları ile Kayseri'nin yanı sıra Yozgat, Bursa, İstanbul, Ankara, Sivas ve Gaziantep'te 32 kişi gözaltına alınmıştı.Yapılan yargılamalarda Özışık'a mahkeme tarafından kısıtlama getirilmişti.

Haber Merkezi