'Hayâl kırıklığına uğradık'

Kayseri Lokantacı ve Pastacılar Odası Başkanı Altan Aydemir, Kabine Toplantısı'nda açıklanan 3 bin TL'lik hibe desteğinin kendilerini hayâl kırıklığına uğrattığını ifade etti.

'Hayâl kırıklığına uğradık'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamasında, esnafı iki kısma ayırarak; birinci kısma 3 bin, ikinci kısma ise 5 bin TL hibe vereceklerini söyledi. Erdoğan, bu kapsamda lokantacı esnafının 3 bin TL hibe alacağını belirtti.

"MÜŞTERİLERİMİZİ AĞIRLAMAYI BEKLİYORDUK"

Söz konusu hibeyle ilgili değerlendirmede bulunan Aydemir, "Beklediğimiz bir açıklamada değildi, gerçekten hayâl kırıklığına uğradık." dedi.
Kabine Toplantısı'nda yapılan açıklamada, kademeli normalleşme kapsamında yavaş yavaş müşteri alımına başlamayı beklediklerini söyleyen Aydemir, "Kademeli normalleşmeyle birlikte sokaklar doldu, taştı. Kebapçılar iş yapabildi, önlerinde kuyruk vardı. Ama lokantacılar içeri müşteri alamadıkları için kademeli normalleşme pek de işimize yaramadı. Biraz paket servis canlanmış oldu. Biz, Kabine Toplantısı sonrasında iş yerlerimizi açarız, müşterilerimizi ağırlarız diye bekliyorduk. Ama olmadı." diye konuştu.

"KRİTERLER BELLİ DEĞİL"

Ayrıca hibe kriterlerinin de belli olmadığının altını çizen Aydemir, "Herkes belirsizlik içinde, açıklamadan beri telefonlarımız susmadı. 3 bin TL hibe esnaf için hareketlilik olur ama henüz kriterler belli değil. KOSGEB hibesinden, kriterlerden dolayı küçük esnaf faydalanamamıştı.Vergi borcu ve saire olmaması gerekiyordu. Neredeyse krediyi vermemek için engel konulmuştu. Umarız bu hibede kriterler bu şekilde olmaz." ifadelerini kullandı.

>>Selma Kara