'SÜPER AMATÖR KÜME 16 TAKIM OLABİLİR'

Kayseri Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Musa Soykarcı, sosyal medya üzerinden yaptığı canlı yayında önemli açıklamalara değindi. Soykarcı, bu sezonki 1. Amatör Küme üçüncülerini de Süper Amatör'e dahil ederek, gelecek sezon Süper Amatör Küme'nin 16 takımla oynanması için elinden geleni yapacağını söyledi.

'SÜPER AMATÖR KÜME 16 TAKIM OLABİLİR'

İnstagram üzerinden yapılan bir canlı yayına katılan Kayseri Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Musa Soykarcı, çok önemli açıklamara değindi. Amatör liglerin geleceği hakkında açıklamalarda bulunan Soykarcı, dikkat çekici bir haberi de camiayla paylaştı. Gelecek sezon Süper Amatör Küme'nin 16 takımla oynanmasını istediklerini belirten Soykarcı, 1. Amatör Küme A ve B grubunun üçüncülerini de Süper'e dahil edeceklerini ve bunun için elinden geleni yapacağını söyledi.

Baraj maçı hakkında: Tahkim ne derse o olur
Musa Soykarcı yılan hikayesine dönen Gültepespor ile Kayserigücü baraj maçı hakkında da konuştu. Soykarcı, yaptığı açıklamada" Bilindiği gibi bu konuyla ilgili Futbol İl Temsilciliğimiz, iki takım arasında baraj maçı oynanacağını ilan etti. Gültepespor'un bu duruma itirazı oldu. Daha sonra TFF yönetim kurulu toplandı ve onlar da baraj maçı oynanmasına karar verdi. Gültepespor tahkime itiraz etti. Olay şuan tahkimde. Bu durumu 7 avukattan oluşan tahkim sonuca kavuşturacak. Tescil ederlerse biz şampiyonu belirleriz. Yoksa baraj maçı oynanacak. İki takım da vermiş olduğu mücadele ile Süper Amatör'ü haketmiştir. Sonuç ne çıkarsa çıksın, A grubu ve B grubu üçüncülerini de Süper Amatör'e dahil ederek, gelecek sezon ligi 16 takımla oynatmak için elimden geleni yapacağım" dedi.

"Süper Lig Haziran'da başlarsa
Amatör hayli hayli başlar"

Soykarcı, canlı yayında gelen sorulara da yanıt verdi. TFF'nin yaptığı açıklamalara göre Süper Lig'in Haziran ayında başlayacağı belirtilmişti. Kayseri ASKF Başkanı Soykarcı," Süper Lig Haziran'da başlarsa amatör hayli hayli başlar. Bölgesel Amatör Lig'de Talas ve Yahyalıspor ilimizi temsil diyor. Bitime 4 hafta var ve ikisinin de hedefi kalmadı. Bana göre bölgesel lig de bitmiştir. BAL ile Süper Amatör'ün entegre şekilde gittiğini biliyoruz. Ligler oynanırsa bizi temsil eden Yahyalıspor ile Süper Amatör şampiyonunun baraj maçı oynaması gerekiyor. Gerekirse Süper Amatör'de kalan 4 haftayı 2 hafta içerisinde 4 maçı oynayıp sonlandırabiliriz. Böylece baraj maçını da kısa sürede oynatırız" dedi.

"Seyircisiz de olsa amatörü oynatıp bitiririz"

Tüm ülkeyi etkisi altına alan Koronavirüs salgını nedeniyle karantina günlerinin her kesim için zor geçtiğini belirten Soykarcı, spor camiasının da bu virüsten etkilendiğini ve liglerin ne zaman başlayacağı konusuda alınmış bir karar olmadığını söyledi. Soykarcı," Beklemedeyiz. Umarım virüs biran önce düşüşe geçer. Seyircisiz de olsa liglerimizi oynarıp bitiririz" dedi.


Genel kurul ertelenecek mi ?

Kayseri ASKF başkanı Musa Soykarcı, Haziran ayında yapılacak olan ASKF Olağan Genel Kurulu'nun ertelenecek mi ? yönündeki soruya da yanıt verdi. Soykarcı," Bildiğiniz üzere tüm sosyal faaliyetler ve tüm toplantılar ileri bir tarihe atıldı. Buna tüm genel kurullar ertelendi. Yeni bir genelge yayınlanırsa yada virüs Haziran ayına kadar biterse genel kurulu yaparız. Süreç uzarsa olağan genel kurulu ertelemek durumunda kalacağız" dedi.


"Elimizdekilerin kıymetini bilelim"

Virüs salgınından dolayı amatöre hasret kaldıklarını ancak güzel günlerin yakın olduğunu söyleyen Soykarcı," Elizimdeki mevcudun, sağlığımızın, dostluğun kıymetini bilelim. Zor bir dönem yaşıyoruz ama gelecekte günler yakın. Sahalarda kavga ederiz, küseriz ama yine de aynı gemideyiz, birbirimizi kırmaya gerek yok. Gün gelecek Argıncık, Erkilet, Vali Muammer Güler statları yine şenlenecek, bu günler geçecek. Yine orada içiçe olacağız. Ligler başladığında söz veriyorum soyunma odalarında sporculara gazozlar benden" dedi.

2 Amatör Küme ne olacak ?

Yeni başlayan ve salgın nedeniyle ertelenen liglerden en çok merak edileni ise 2. Amatör Küme oldu. Soykarcı bu konu hakkında," İkinci Amatör Küme'de yüzlerce transfer yapıldı. Çok iyi takımlar kuruldu. Şuana kadar kadar 4 maç oynandı. Takımlar da haklı, o kadar emek var. Ancak şuan herşey korona illetine bağlı. Bir şekilde 2. Amatör Küme'yi de oynatıp sonlandırmayı düşünüyoruz" dedi.

Musa Soykarcı son olarak koronavirüsten hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, hastanede yatan hastalara da acil şifalar diledi. Bu illetten kurtulmanın tek yolunnun evde kalmak olduğunu belirterek, "evde kal Kayseri" dedi.

Haber-Foto: Muhammed Kösedağ