Aktaş, Büyükkılıç'a seslendi

Saadet Partisi Melikgazi İlçe Başkanı Sinan Aktaş, karantina sürecindeki 850 halk otobüsü şoförleri ve maske dağıtımı konusunda Büyükşehir Belediye başkanı Memduh Büyükkılıç'a seslendi.

Aktaş, Büyükkılıç'a seslendi

Aktaş yaptığı yazılı basın açıklamasınsa şu ifadelere yer verdi

"Halk otobüsü şoförlerinden birkaç tanesinde covid-19 tesbiti sonrasında 850 şoför kardeşimiz il sağlık müdürlüğü kararı ile 14 günlük karantinaya alındı. Konuyla ilgili Ulaşım A.Ş müdürü sn. Feyzullah Gündoğan bey 385 otobüsün bu süreçte servis dışı olduğunu ve bugünden itibaren Ulaşım Aş ye ait 230 otobüsle hizmet verileceğini açıkladı.

Büyükşehir belediye başkanımız sn. Memduh Büyükkılıç beye seslenmek istiyorum. Bu süreçte lütfen halk otobüsü işletmecilerimizi ve şoförlerimizi mağdur etmeyelim. Her zaman olduğu gibi aylık yatırılması gereken ücretlerini hesaplarına yatıralım. “Siz şu an çalışmıyorsunuz,biz size km başına ücret ödüyoruz bu nedenle size ödeme yapmayacağız” şeklinde bir yaklaşımda bulunmayınız. Geçen hafta yatması gereken paralarının yatmadığı yönünde duyumlar alıyoruz. Bu doğru olmaz.

Büyükşehir belediyemiz Ulaşım Aş elini taşın altına koymalı,bu yüke katlanmalı ve bu süreçte halk otobüsü işletmecilerimizi ve şoförlerimizi koruyucu ve kollayıcı bir yaklaşım içinde olmalıdır.

Gündemimizden düşmeyen diğer bir konu ise e-devletten verdiğimiz maske siparişi. 10 günü geçti hala gelmedi. Gelecek gibide görünmüyor. Salgın bitincemi gelecek bilemiyorum. Becerebilirsen e-devletten sipariş et,sms kod bekle,eczaneye git Tc ni ve kod ver maske kaldıysa al. Altı üstü 10 krşluk bir maske işi zorlaştırmaktan başka bir şey yapılmıyor.

Belediyelere gönderin maskeyi dağıtışınlar,Kızılay dağıtsın. Ayrıca marketlere bir kararname ile talimat verin müşterilerine ücretsiz maske versinler. Bir zamanlar poşeti ücretsiz veren marketler maskeyimi ücretsiz veremeyecek? Pekala verebilir.

Büyükşehir bugüne kadar 116 bin maske üretmiş ve dağıtmış. Peki kimlere 20 bin tanesi ticaret odasına verilmiş,bir kısmı sağlık çalışanlarına,bir kısmı emniyet güçlerimize ve geri kalanıda vatandaşa dığıtılmış.

Sağlık çalışanlarımıza sağlık bakanlığımız her türlü tıbbi malzemeyi gönderiyor diye biliyorduk ama demekki yeterli derecede gönderilmiyorki büyükşehir onlarada maske vermiş.

Geriye kalan maske 1,5 milyonluk kayseriye yetermi mümkün değil. Kayseride her hafta 3 milyon ile 4,5 milyon arası maske dağıtılması lazım ama nasıl bu şekilde asla mümkün değil. Kaymekte maske üretmekle bu süreç yönetilemez ve ihtiyaca yetişilemez. Lütfen Kayserimizdeki bir tekstil farikası ile anlaşın ve hızlı bir şekilde maske üretimini yaptırarak uygun şartlarda vatandaşa dağıtımını gerçekleştirin.

Bu mümkün değilse kayseride tüm terzi esnaflarımızla görüşün anlaşın verin kendilerine kumaş vs malzemeyi sizlere akşama kadar maske üretsinler. Bu süreçte zaten hepsi kapalı. Hem terzi esnaflarımızada destek olmuş olursunuz.

Durum şu; Ücretsiz maske ortada yok,Parayla maske satışı yasak ama Maske takmak zorunlu."