İtirazlar Kabul Edildi - Asgari Ücrete Zam!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ve beraberindeki heyetin TÜRK-İŞ'i ziyareti asgari ücrete zam yapılacağının işareti olarak yorumlandı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber bülteninde…

İtirazlar Kabul Edildi -  Asgari Ücrete Zam!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ve beraberindeki heyet, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay’ı ziyaret etti. Vedat Işıkhan’ın ziyareti, yeni bir asgari ücret polemiğinin fitilini ateşledi.

İtirazlar Kabul Edildi -  Asgari Ücrete Zam!

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay bakanın ziyareti sırasında, Bakan Işıkhan’ın, ‘2024 yılında asgari ücrete yeni bir zam yapılmayacak’ sözlerini değerlendi. 

Atalay, enflasyonun yüksekliğine vurgu yaparak, ‘Enflasyonu durdurmadan, tabiri caizse küpün altını kapatmadan küpün üzerine istediğiniz kadar suyu doldurun, kısacası parayı verin paranın bir hükmü kalmıyor. Bunun için biran evvel küpün altını kapatmak lazım, enflasyonu durdurmak lazım. Ondan sonra da toplumun alım gücünü belirli bir noktaya çekmek lazım.’ sözlerine yer verdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay’ı ziyareti ve ikili arasında yaşananlar asgari ücrete yeni zam yapılacağının habercisi olarak algılandı.