Saadet Partisi sordu: 'Erciyes'teki turist rakamları neye göre hesaplanıyor?'

Yaptığı yazılı açıklamada, Erciyes'e yapılan yatırımların yavaş ilerlediğini belirten Saadet Partisi Melikgazi İlçe Başkanı Sinan Aktaş, 'Erciyes Kayak Merkezi'ni hafta sonu 100 bin kişinin ziyaret ettiği söylendi. Hesap neye göre yapılıyor?' diye sordu.

Saadet Partisi sordu: 'Erciyes'teki turist rakamları neye göre hesaplanıyor?'

aadet Partisi Melikgazi İlçe Başkanı Sinan Aktaş, Erciyes Kayak Merkezi ile ilgili olarak yaptığı basın açıklamasında, Kayak Merkezi’ne dair verilen ziyaretçi sayılarının gerçeği yansıtmadığını iddia etti. Aktaş,  “Erciyes Kayak Merkezi ile alakalı hafta sonunda 90 bin kişinin ziyaret ettiği söylendi. Bu hafta ise 100 bin kişinin ziyaret ettiği söylendi. Hesap neye göre yapılıyor. ilgiyi artırmak için mi bu rakamlar veriliyor bilmiyorum. Ama bildiğim ve gözlemlediğim bir şey var ki bu rakamlarda ciddi bir yanlışlık var. Sezonda 2 milyon ziyaretçi sayısı çok iyi eğer doğruysa yeterince değerlendirilemiyor sanırım. Kapadokya bölgesine yılda 2 buçuk milyon turist geldiği düşünülürse 2 milyon ziyaretçi ciddi bir rakamdır. Bunun üzerinde durulmalı.” dedi.

“TESİSLER YETERSİZ”

Öte yandan, Erciyes’teki tesislerin yetersiz olduğunu belirten Aktaş, şu ifadelerde bulundu:

“Kafeteryalar çok küçük, kalite düşük ve yetersiz. Kesinlikle daha da genişletilmeli, modern ve daha kaliteli hale mutlaka getirilmeli. Fiyatlar daha makul olmalı. Diğer taraftan otopark alanları hiç yeterli değil. İnsanlar araçlarını koyabileceği bir yer bulamıyor ve soğukta uzun mesafe yürümek zorunda kalıyorlar. Çok geniş ve oldukça modern büyük bir otopark alanı kesinlikle yapılmalı. Büyükşehir Belediyesinin otobüs seferleri yetersiz. İnsanlar durakta soğukta dakikalarca bekliyorlar ve gelen otobüs durakta bekleyenlerin hepsinin binmesine yeterli değil. Otobüse binmek için insanlar izdiham yaşıyor. Esasen beklediğim kalabalığı görememe rağmen bu sorunlar yaşanıyorsa ilgi ve alakanın daha da artacağını düşündüğümüzde durum çok daha vahim olacaktır.”

Yatak kapasitesi ve otel sayısının da yetersiz olduğuna değinen Aktaş, yakın dönemde 2014 yılında söylenen 6 bin yatak kapasitesine çıkmanın mümkün olmadığını ifade etti. Erciyes ile ilgili yatırımlarda daha titiz davranılması gerektiğinin altını çizen Aktaş, “4 buçuk aylık bir kış turizmini Akdeniz’deki turizm sezonu ile karşılaştırdığımızda ciddi bir turizm sezonu süresidir. Bunun kıymeti bilinmeli. Erciyes’te yapılacak yatırımların adeta bir kaplumbağa hızında ilerlemekte olduğunu görüyoruz. Bu yatırımlar devam ederken mutlaka hizmet ve tesis kalitesi de beraberinde yükseltilmelidir.  Değilse rakibimiz ve alternatifimiz fazla. Daha fazla turisti Erciyes’e çekmemiz zorlaşabilir ve hedeflendiği gibi uluslararası bir marka olamayız.” ifadelerini kullandı.