Kurban Bayramı İkramiyesi 5000 TL

Emekli vatandaşları desteklemek amacıyla her bayram öncesi verilen 3000 TL'lik bayram ikramiyesinin 5000 TL olması ile ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Kurban Bayramı İkramiyesi 5000 TL

Yüksek enflasyon altında ezildiğini ve aldıkları maaşlar ile geçinemediklerini her defasında dile getiren emekli vatandaşlara ardı ardına müjdeler, destek paketi adı altında açıklanmıştı. 

Ulaşım, sağlık ve faturalarda indirim gibi hizmetlerle desteklenmeye çalışılan emekli vatandaşlara bir güzel haber daha geldi.

Kurban Bayramı İkramiyesi 5000 TL

Başkatip Gazetesi’nden edinilen bilgiye göre Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, desteklerine bir yenisini daha eklemeye hazırlanıyor. Her bayram öncesi emekli vatandaşları desteklemek, onları maddi anlamda biraz daha rahatlatmak amaçlı verilen ‘bayram ikramiyeleri’ 3000 TL’den 5000 TL’ye çıkarılmaya çalışılıyor. 

Çalışmalar kısa sürede tamamlanabilirse, durum Kurban Bayramı öncesi resmileştirilecek ve ikramiyeler bayram öncesi vatandaşlara yenilenen tutarda ödenecek. 

Kimler İkramiye Alıyor?

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlar ile şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahipleri bayram ikramiyesi alacak.