'Kayseri OSB'nin 200 milyon TL borcu var'

OSB'ne Sahip Çık Platformu tarafından düzenlenen basın toplantısında konuşan Sanayici Bekir Okay Kiracıoğlu, 'Kayseri OSB'de müsrif bir yönetim anlayışı var. Borç batağındaki OSB'nin 200 milyon TL borcu var.' dedi.

'Kayseri OSB'nin 200 milyon TL borcu var'

OSB'ne Sahip Çık Platformu, Sanayici Bekir Okay Kiracıoğlu’nun başkanlığında basın mensupları ile bir araya geldi. Çok sayıda sanayici ve basın mensubunun katıldığı toplantıda konuşan Kiracıoğlu, platform üyesi sanayicilerin sayısının 120'yi aştığını söyledi. Platform olarak temel amaçlarının, OSB'nin yanlış yönetimine karşı çıkmak olduğunu belirten Kiracıoğlu, yönetim anlayışını ve müsrifliği eleştirdi. Halihazırda OSB'nin 200 milyon TL borcu olduğunu savunan Kiracıoğlu, OSB'de yapılan teftişleri de değerlendirdi. Kiracıoğlu, şunları söyledi:


"RAPOR HAFİFLETİLDİ"
“Bilindiği üzere OSB’de işten ayrılan 7 kişinin verdiği şikayet dilekçeleri neticesinde 2019 yılında bir teftiş geldi. Teftiş geçirmenin herhangi kötü bir yanının olmadığını düşünüyoruz. Ancak genel teftişte, bizim duyduğumuz ve ihtimal vermediğimiz birçok unsur çıktı. Bazı medya organlarında raporun kasıtlı olduğunu söyleyenler çıktı. Ancak biz bu raporun daha ağır olduğunu düşünüyoruz. Sanayi Bakanlığı’ndan bu raporun hafifletildiği yönde bize bilgiler geliyor. OSB, sadece şikayetler doğrultusunda incelenmiş. Muhasebe olarak herhangi bir inceleme yok. Hangi sanayici, hangi çalışan ne konuda şikayette bulunduysa sadece onlara bakılmış. Genel bir teftiş değil. Genel teftiş sonucunda kararı, teftiş raporu belirleyecektir. Biz OSB’de bir hırsızlık yolsuzluk vardır demiyoruz. Biz OSB’de müsriflik var, yönetememezlik var ve şu an çok ciddi bir şekilde borçlanmaya doğru giden Organize Sanayi Bölgemiz var."


350 BİN DOLARLIK MAKAM ODASI
Kayseri OSB'nin 350 bin Dolarlık makam odası yaptırmak suretiyle müsrifliğini kanıtladığını savunan Kiracıoğlu, "Cumhurbaşkanlığı tarafından şehrin en büyük idari amiri olan valinin bile makam odasının metrekaresi belirtilmiştir. Bizim OSB Başkanının makam odası 406 metrekare. Bunun neresine ben itiraz etmemeyeyim. Odanın tefrişi şu anki değerle 350 bin dolar. Bir televizyon düşünün büyük makamlarda 6’lı birleşim, bizim OSB’mizde 9’lu birleşim. Değeri tam 1 milyon lira. Eğer Sayın Başkan bu televizyonu kendi fabrikasında da kullanıyorsa, biz bu harcamaya karşı değiliz. Ancak, bizim paramızla, kendisinin yapamayacağı bir hayat yaşamak istiyorsa biz buna karşıyız." dedi.


"OSMANLI ODASI KÜLTÜR BAKANLIĞI'NA HEDİYE EDİLSİN"Kiracıoğlui Kayseri OSB içerisindeki 'Osmanlı Odası'nın da, şu anki değeriyle 560 bin dolar mal olduğunu iddia etti ve "Bilindiği üzere OSB’de bir Osmanlı Odası yapıldı. Sayın Başkan’ın Osmanlı Odası konusundaki savunması şu şekilde oldu; ‘Biz tarihimize sahip çıkıyoruz. Bunun karşısında olan vatan hainidir.’ Doğrudur, biz de tarihimize sahip çıkıyoruz. Ancak tarihimizin sadece Osmanlı’dan değil, Selçuklu ve Atatürk dönemlerinden oluştuğunu düşünüyoruz. O yüzden de madem Kültür Bakanlığı’nın görevlerine ulaşacaksak bunların da yapılmasını talep ediyoruz. Ancak zaten OSB’mizin görevi bu değil. Biz bu yüzden bunun karşısındayız. Bizim OSB’mizin görevi, sanayicimizin üretim yapabilmesini sağlamak ve maliyetlerini düşürmek. Bizim şu anda kültür elçiliğine ihtiyacımız yok. Eğer kültür elçiliği yapacaksak Sayın Başkan Kültür Bakanlığı’nın il müdürlüğüne atansın o daha iyi yapacak orada bu işleri. Sayın Başkan’ın teftiş raporlarında ‘Bu oda değer kazandı. Ben bu Osmanlı Odası’nı alırım’ şeklinde bir ifadesi var. Biz oluşum adına alındığı dönemdeki döviz kuru üzerinden şu anki değeri 560 bin dolar olan bu odayı satın alarak Kültür Bakanlığı’na hediye etmesini talep ediyoruz." diye konuştu.


DÜĞÜNLERE TAKILAN ALTINLAR OSB KASASINDAN KARŞILANMIŞ İDDİASI
Öte yandan Kiracıoğlu, Kayseri OSB yönetim kurulu üyelerinin katıldığı düğünlere, OSB kasasından karşılanarak altın götürüldüğünü de iddia etti. Kiracıoğlu, "OSB’de düğünlere takılan altınlar, OSB kasasından karşılanıyor. Ve takıların hiçbir kaydı yok. Varsa açıklasınlar. Bin 200 kişinin parasının buralarda harcanmasına biz karşıyız." ifadelerini kullandı.


> Haber Merkezi