Kayseri, Kadın İstihdamını Arttırdı

Kayseri'nin kadın istihdam oranlarında artış gösterdiği ortaya çıktı.

Kayseri, Kadın İstihdamını Arttırdı

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı'ndan (TEPAV) elde edilen son bilgilerde, Kayseri'nin kadın istihdam oranında artış kaydettiği dikkatleri çekerken, bir yıl içerisinde de binlerce kadının iş bulduğu belirlendi.
 
KAYSERİ’DE 1 YILDA YÜZDE 6 ARTIŞ
 
Kayseri’deki mevsimsellikten arındırılmamış 4a kapsamındaki çalışan sayılarında 2018 ılının Mayıs ayına kıyasla 2019 yılı Mayıs ayında yüzde 6,2’lik bir artış meydana geldiği öğrenildi. Buna göre 2018 yılı Mayıs ayı itibariyle toplam 47 bin 998 kadın istihdamı olan Kayseri’de 2019 yılı Mayıs ayına gelindiğinde ise bu rakam 50 bin 993’e yükseldi. Söz konusu miktarlara göre Kayseri’de kadın istihdamı artış oranı yüzde 6,2 olarak gerçekleşirken, ülke ortalaması ise yüzde 17,4 şeklinde meydana geldi. Kayseri ülke ortalamasının bir hayli gerisinde kaldı. 
 
EN YÜKSEK ARTIŞ ORANI KİLİS’TE
 
Türkiye’de en yüksek kadın istihdamı artış oranı yüzde 81, 9 ile Kilis’te gerçekleşti. Kilis’i ise sırası ile Hakkari ve Şırnak’ın takip ettiği dikkatleri çekti. İller arasında en az kadın istihdam oranı artışı yüzde 0,9’luk oran ile sanayi ve ticaret şehri Bursa’nın oldu. Bursa’yı ise sırası ile İzmir ve Denizli izlerken, Türkiye’de kadın istihdamı oranının düşüş gösterdiği sadece iki il yer aldı. Onlar ise Bilecik ve Tekirdağ oldu. HABER: KAAN AKBAŞ