'İnsanları doğduğu yerde doyurun'

Türkiye İstatistik Kurumu 2020 yılının nüfus verilerini açıkladı. Kayseri'de ise ilçelerin büyük çoğunluğu göç vermiş durumda. Bu durumu değerlendiren İyi Partili Kazım Yücel, 'İnsanları doğduğu yerde doyurmazsak, gelecekte şehirlerdeki nüfusu doyurmaz hale geliriz.' dedi.

'İnsanları doğduğu yerde doyurun'

KIRSAL KESİMDEN GÖÇ SÜRÜYOR

Türkiye İstatistik Kurumu 2020 yılının nüfus verilerini açıkladı. Verilere göre Özvatan yüzde 7, Felahiye yüzde 5.2, Pınarbaşı yüzde 5.2, Akkışla yüzde 4.1, Sarıoğlan 3.2, Bünyan 1.6 ve Yeşilhisar yüzde 1 oranında göç verdi ve nüfusu azaldı. Verilerde Tomarza, Sarız, Hacılar ve Yahyalı ilçelerinde stabil bir durum ortaya çıktı. Merkez ilçeler hariç İncesu ve Develi'de ise nüfus arttı. Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi İyi Parti Grup Başkanvekili Kazım Yücel, son nüfus verileri değerlendirdi. Yücel, "İnsanları doğduğu yerde doyurmazsak, gelecekte şehirlerdeki nüfusu doyurmaz hale geliriz." dedi

GÖÇ KONUSUNU GÜNDEME ALIN

Yücel,  "Uzunca bir zamandır ayni yönetim anlayışı ile şehri yönetenlerin, park, altyapı, kaldırım gibi yatırımlarla ilgilenirlerken, bunların yanı sıra şehir merkezine göç konusunu da gündemlerine almaları gerekmektedir. Şehri yönetenlerimizin daha vizyonel bakış açılarıyla göç veren ilçelerimizin neden göç verdiklerini inceleyip bir çözüm ortaya koymaları gerekmektedir" diye konuştu.

GÖÇ VEREN İLÇELERE YATIRIMLAR ARTIRILMALI

Şehri yönetenlerin göçün nedenlerini araştırmalarını ve bunu gündemlerine almaları gerektiğini belirten Yücel, "Göç veren ilçelerimize yatırımları artırılmalı ve bu bölge halkının iş bulma amacı ile şehir merkezine göç ettikleri fark edilmeli. Yoksa durdurulamaz bir şehre göç her geçen yıl artarak devam edecek gibi görülmektedir" şeklinde konuştu.

TARIMA VE HAYVANCILIĞA TEŞVİKLER VERİLMELİ

Şehire yönelik yoğun olarak gerçekleşen göç nedeniyle kentlerin ne parklarının ne yollarının ne de alt yapılarının ihtiyaca cevap veremeyeceği uyarısında bulunan Kazım Yücel, çözüm önerilerini de sundu. Yücel, "Dikkat çeken ilçelerimiz arasında, Özvatan, Pınarbaşı, Akkışla, Felahiye, Bünyan, Yeşilhisar, Sarıoğlan gibi ilçelerimizden son bir yılda şehir merkezine göç çok net olarak görülmektedir. Buralarda devlet yatırımları, üniversite bölüm ve fakülteleri, tarım ve hayvancılığa verilecek destekler artırılmalı" ifadelerine yer verdi.

KAYSERİ TEŞVİKLERE UZAKTAN BAKAN OLDU

Göç veren ilçelere mutlaka teşviklerin artırılması gerektiğini vurgulayan İyi Partili Yücel, "Hızlı trene, otobana, devlet teşviklerine  uzaktan 'bakan' Kayseri iken bu kez de çevre illere alınan teşviklere 'uzaktan bakanlarımız' olsun istemiyoruz." diyerek sözlerini tamamladı.

Kurumsal Haber