'İndirime karşı değiliz ama…'

Et ve Süt Kurumu'nun kuzu etinde uygulamış olduğu yüzde 25'lik indirimi Anadolu Haber'e değerlendiren KTB Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış 'Kuzu eti fiyatlarındaki indirime karşı değiliz, ancak üreticide mağdur edilmemeli' dedi.

'İndirime karşı değiliz ama…'

Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış, Et ve Süt Kurumu’nun kuzu etinde uygulamış olduğu yüzde 25’lik indirimi Anadolu Haber’e değerlendirdi.
Başkan Bağlamış, tüketiciyi koruma amaçlı olarak, Et ve Süt Kurumu tarafından kuzu eti fiyatlarında yüzde 25 indirime gidildiğini belirterek, “Et ve Süt Kurumu’nun indirimli kuzu, koyun eti kampanyasına göre gövde kuzu 129,75 liradan yüzde 25 indirimle 98 liraya, kuzu pirzola 181,50 liradan 137 liraya, kuzu gerdan 114,50 liradan 86 liraya, kuzu kol 134 liradan 101 liraya satışa sunuldu. Bu uygulamayı tüketici açısından makul buluyoruz. Ancak üreticilerimizin de mağdur edilmemesini talep ediyoruz” dedi.

Başkan Bağlamış, Et ve Süt Kurumu’nun üreticiden koyun ve kuzu alımlarını arttırarak fiyatlarda istikrarı korumanın hedeflendiğini belirtti. Yapılan indirim sonrasında sektör temsilcileri ile istişare ettiğini belirten Bağlamış, piyasa genelinde fiyatların gerilemesi beklentisinin hâkim olduğunu söyledi.
Ülkenin mera, bitki örtüsü ve arazi yapısının küçükbaş hayvancılığa daha uygun olduğunu belirten Başkan Bağlamış, "Bu nedenle küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesiyle, meralardan daha fazla yararlanılarak düşük maliyetli kırmızı et üretimi sağlanacaktır" ifadelerinde bulundu.
Üreticinin şu anki girdi maliyetleriyle oldukça zorlandığını belirten Başkan Bağlamış, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
"Sektörde üreticinin besiciliğe devam etmesi için en azından zarar etmeden günümüz şartlarına uygun kazanması gerekir. Besicimizin belli bir oranda kazanç sağlayabilmesi için mevcut teşviklerin arttırılması gerekir" diye konuştu.
>>Dilek Bayram