İhracatta Türkiye 'yi aştık

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) 'nin Mart Ayı İhracat Verilerine göre, Kayseri 'de Mart ayı ihracat rakamları bir önceki yıla oranla yüzde 64,40 arttı. Kayseri bu artışla, Türkiye ortalamasının da üzerine çıktı.

İhracatta Türkiye 'yi aştık

KAYSERİ 'DE YÜZDE 64.40 ARTIŞ

TİM Mart Ayı İhracat Verilerine göre, Türkiye 'de geçen Mart ayına kıyasla ihracat rakamları; 18 milyar 985 milyon dolar ile yüzde 42,2 artış sağladı. Kayseri 'de ise bu artış yüzde 64.40 olarak gerçekleşti. Geçen yıl Mart ayında 156 milyon 181 bin doları bulan ihracat rakamları, 2021 yılı Mart ayında 256 milyon 777 bin dolara; Kayseri Serbest Bölge ihracat rakamları da artarak 305 milyon 565 bin dolara ulaştı. Böylece Kayseri 'nin 2021 yılı Mart ayı ihracatı, toplamda 305 milyon 565 bin doları buldu.

"3 MİLYAR DOLARI AŞACAĞIZ"

TİM 'in söz konusu istatistiklerini değerlendiren Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Kayseri olarak gösterdikleri başarıdan mutlu olduklarını, Kayseri iş dünyası olarak, yıl içinde ihracatta 3 milyar doları aşacaklarına inandıklarını söyledi.

Gülsoy, "Giderek artan ihracat rakamlarımız bizleri bu konuda umutlandırmaktadır. Bu başarıya imza atan tüm ihracatçı üyelerimizi, çalışanlarını ve emeği olan herkesi tebrik ediyorum. İnanıyorum ki ülkemiz; güçlü yatırımları, üretimi, ihracat rakamları ile tüm tedarik zinciri açısından büyüme ve kalkınmada öncü olmaya devam edecektir. Biz de güçlü ve büyüyen Türkiye hedeflerine ulaşmada Kayseri Ticaret Odası olarak ihracat çarkındaki katkımızı artırmak adına azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

EN FAZLA İHRACAT IRAK 'A

Öte yandan Kayseri 'nin, Mart ayında en fazla ihracatı Irak 'a yaptığını belirten Gülsoy, Birleşik Krallık, Almanya, ABD ve İtalya gibi ülkelere yapılan ihracat hacminin de arttığını ifade etti. Gülsoy, Türkiye 'de ise, 26 sektörden 22’sinde ihracatta artış gözlenirken savunma sanayii, otomotiv endüstrisi, zeytin ve zeytinyaği, meyve sebze mamulleri sektörlerinde ise kısmi azalış meydana geldiğini dile getirdi.

"GİDİŞATTAN MEMNUNUZ"

2021 yılındaki olumlu gidişattan mutlu olduklarını kaydeden Gülsoy, “Tüm dünyayı sarsan Kovid-19 salgınında yeni dalga ve vaka artışları tedirginliğe sebep olduğu bu dönemde ihracat rakamlarımız rekorlar kırıyor. Aşılama çalışmalarının hızla artmasıyla birlikte 2021 yılına daha pozitif bakıyoruz. Pandemi ekonomi ve iş dünyamızı derinden etkilese de tüm olumsuzluklara rağmen dış ticarette oldukça olumlu bir tabloya sahibiz. Mart Ayı ihracat rakamlarını incelediğimizde ülkemiz 18 milyar 985 milyon dolar ihracat yaparak geçtiğimiz yıl mart ayına kıyasla yüzde 42,2 artış sağlamıştır. Bu, tüm zamanların en yüksek aylık ihracat rakamıdır. Bu ihracatçılarımızın bir zaferidir. Küresel ekonomideki daralmaya rağmen şükürler olsun ki gerek büyüme gerekse de ihracatımızda olumlu gidişat, bize umut ve güç vermektedir. 2021 yılında büyümenin ateşini söndürmemek, öbür taraftan da enflasyonun körüklenmesini, harlanmasını engellemek gerekmektedir. " ifadelerini kullandı.

Kurumsal Haber