EN HAREKETLİ BAŞKAN

Kayseri'de kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası'nda Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, beraberindeki milletvekili, belediye başkanı, il müdürleri ve vatandaşlar ile yürüyüş yaptı.

EN HAREKETLİ BAŞKAN

16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri Kayseri’de de gerçekleştirildi. Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik Spor İl Müdürlüğü öncülüğünde gerçekleştirilen etkinliğe Kayseri’de ‘atom karınca’ olarak bilinen Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç ta katılarak etrafındakileri yürüyüşe ve hareketli olmaya çağırdı. Etkinlikten etkinliğe koşan, her türlü çalışmada da bulunan Başkan Büyükkılıç, bazı vatandaşlar tarafından ‘en hareketli başkan’ olarak nitelendi. 
 
“ŞU KISA YÜRÜYÜŞ BİLE KUTULARCA İLACI ÖNLER”
 
Büyükşehir Belediyesi önünde başlayan yürüyüşünü Cumhuriyet Meydanı’nda noktalayan Başkan Büyükkılıç, burada yaptığı konuşmada hareketli olmanın, yürüyüşün önemine değinerek, asıl mesleği olan doktorluk kapsamında da bilgiler verdi. 
 
Konuşmasında, yaptıkları bu kısa yürüyüşün dahi insanı kutularca ilacı kullanmaktan kurtaracağı bilgisini paylaşan Büyükkılıç; “Bir doktor belediye başkanı olarak sizlerin sağlıklı bir şekilde toplumda yer almanızı çok önemsediğimizi, metabolik sendrom dediğimiz bir olayı da şu kısa mesafeli yürüyüşümüzde bile emin olun yüzlerce kutu ilacın alınması engelleyecek önemli bir çalışma yaptığımızı sizlere anımsatmak isterim. Kutu kutu ilaçlar kullanılarak milyonlarca lira paralar harcanır iken, günde 10 bin adım yürüdüğümüzde hem devletimiz, hem toplumumuz kazanacak, hem sizler kazanacaksınız, hem de ekonomik olarak kazanç sağlayacağız” ifadelerinde bulundu.
 
“KAYSERİ’Yİ BİR FESTİVALLER MERKEZİ HALİNE GETİRECEĞİZ”
 
Açıklamalarında Kayseri’yi bir festivaller şehri haline getireceklerini söyleyen Başkan Büyükkılıç, Kayseri’nin aynı zamanda bisiklet kullanmaya çok müsait bir şehir olduğunu, belediye olarak da 51 noktada bisiklet istasyonu oluşturduklarını kaydetti. Büyükkılıç, vatandaşları hareketli ve sağlıklı olmaya davet etti.
 
“TEKNOLOJİ VE BİLİŞİM BİZİ OBEZ YAPTI”
 
Etkinlikte konuşan Kayseri AK Parti Milletvekili Taner Yıldız ise, teknoloji ve bilişim ile birlikte yaşam şeklimizin değiştiğini dile getirerek, hareket azlığına vurgu yaptı. Yıldız, bu yaşam şekli ile birlikte artık Türk toplumunda obezitenin yükseldiğini belirterek, bisiklet ve yürüyüş imkanlarının arttırılmış olmasının bu artışı minimize etmek için önemli olduğunu paylaştı. HABER-FOTO: KAAN AKBAŞ