Dağcılar 3.917 metrede

27. Geleneksel Hacılar Arama Kurtarma Havacılık Dağcılık ve Kış Sporları Kulübü (HADAK) etkinlikleri çerçevesinde HADAK'tan 7, Kayseri K2 Dağcılık ve Kayak İhtisas Spor kulübüne mensup altı toplam 13 dağcının katılımıyla Erciyes Dağı'nın 3.917 metre yükseklikteki Ana zirvesine (kule) yeni direk dikilip, göndere ay-yıldızlı şanlı bayrağımız çekildi.

Dağcılar 3.917 metrede

Önceki gece sabaha karşı  03.40’da ekip liderliğini Yusuf Hakan Özdemir’in , artçılığını da  Adem Çavuş ve Murat Akşit’in yaptığı tırmanışta sponsor firma  Anadolu Aksesuar- Ahmet Şakiroğlu tarafından özel olarak hazırlanan ve 4 parçadan oluşan direği de alarak  Erciyes Sütdonduran’daki dağ evinden  hareket eden dağcılar, Kar- buz rotasını izleyerek sabah saat 09.15 de zirveye ulaştı.

Burada biraz dinlendikten sonra Ana zirve( Kule) ye çıkan dağcılardan Mustafa Eliaçık, Lütfullah Batman , Hasan Anık ve Nihat Tufan direği monte ettikten sonra tüm ekibin coşkuyla seslendirdiği İstiklal Marşı eşliğinde gönderde bayrağımızı dalgalandırdı.

Zirvede  3 saat kalarak dinlenen ve fotoğraf çekimi yaptıktan sonra  aynı rotadan inişe geçen dağcılar , saat 14.30 civarında Sütdonduran yaylasına ulaşıp şehre döndüler.

GURURLUYUZ..

Kayseri K2 Dağcılık ve Kayak İhtisas Spor Kulübü başkanı İsmail Yılmaz, gazetemize yaptığı açıklamada ‘ HADAK’n geleneksel olarak yaptığı Erciyes Sütdonduran Şenlikleri’nin 27. sine biz de 6  dağcı ile katıldık. Dağcılarımız kar-buz rotasından başarılı bir tırmanış yapıp, 3.917 metredeki Ana zirve ( Kule) ye sponsor firma Anadolu Aksesuar-  Ahmet Şakiroğlu tarafından özel olarak yapılan direği yerine monte edip , İstiklal Marşımızı seslendirip bayrağımızı gönderde dalgalandırdılar. Tüm katılmcı dağcılarımızı tebrik ediyorum onlarla gurur duyoyorum, sponsor Anadolu Aksesuar- Ahmet Şakiroğlu’na da desteği için teşekkür ediyorum.’ dedi.

HABER: MUHAMMED KÖSEDAĞ
FOTO: BEKİR DEMİRAĞ