CHP'li Arık: 'Büyükşehirle ilgili söyleyeceklerimiz de var'

Dün Tomarza Belediyesi ile ilgili suç duyurusunda bulunan CHP Kayseri Milletvekili Arık, Tomarza Belediyesi ile ilgili iddialarından vazgeçmeyecekleri gibi, yakın zamanda Büyükşehir Belediyesi ile ilgili açıklamalarda bulunacaklarını da söyledi.

CHP'li Arık: 'Büyükşehirle ilgili söyleyeceklerimiz de var'

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, CHP İl Başkanı Ümit Özer ve il yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Gelecek Partisi Kayseri İl Başkanı Zülküf Arslan'ı makamında ziyaret etti. Dün, Tomarza Adliyesi'nde, Tomarza Belediyesi ile ilgili suç duyurusunda bulunan Arık, buradaki ziyaretinde Tomarza'daki yolsuzluk iddialarına dair şunları söyledi.

"FATURALARI ÖZELLİKLE 55 BİN SINIRINDA BIRAKMIŞLAR"

"Bu iddiaları dile getirmeden önce köy muhtarları ile görüştüm. Belediye tarafından kesilmiş, ıslak imzalı faturalar var. Sema Yapı'ya 2017 yılı içerisinde 4 trilyon para aktarılmış. Sema Yapı, belediye meclis üyesinin sahibi olduğu firma. Kendisi AK Parti'nin de üyesi. Faturaların hiçbirisi 55 bin TL'yi geçmemiş, çünkü geçse açık ihaleye çıkacak, bir rekabet ortamı oluşacak. İhaleye girilse fiyatlar düşük olacak, Belediye ve Tomarza halkı kazanacak. Bana Belediye Başkanı açıklama yaptı. Burada hakaret var dedi, iftira attığımızı söyledi. Ben de dedim ki, kimseyle şahsi hesabımız yok."

"NE SÖYLESEK CAMİYE YAPTIM DİYOR"

"Yerinde görmek istedik. Pusatlı köyüne gittik, buraya taziye evi için fatura kesilmiş 53 bin TL'lik. Muhtar burada taziye evi olmadığını söylüyor. 43 bin Liralık tuvalet için fatura kesilmiş. Oradan çıktık Üçkonak köyüne gittik, çatı için fatura kesilmiş 53 bin lira. Standart; 43 bin, 53 bin, 45 bin liralık faturalar. Kesilen malzemelerin hepsi ayrı; briket, kiremit, iç cephe boyası, dış cephe boyası. Kalorifer yaptım diyor, köy konağına mı döşendi diye bakmaya gittik, orası da sobalı. Bize yaptığı açıklama, "Camiye fatura kestim." şeklinde. Camiye kesmediği faturayı cami diye gösteremez. Karapınar Mahallesine gittik, orada yol yapımı için fatura kesilmiş ama fatura dış cephe boyasına kesilmiş. Yol yapımında dış cephe boyasının ne işi var. Ne söylersek, camiye yaptım, imam evine yaptım diyor. Sanki biz bunlara karşıymışız gibi algı oluşturuyor."

"MÜFETTİŞ DENETİMLERİ YÖNETMELİĞE UYGUN DEĞİL"

Öte yandan, yakın zamanda Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile ilgili de açıklamalarda bulunacaklarını kaydeden Arık, "Müfettişlerin denetimleri hiçbir yönetmeliğe uymuyor. Sonra da o müfettişe tutuyor, ballı villa parsellerinde beni denetle diyor. Benim atadığım müfettiş beni denetlesin diyor. Müfettiş olmak için şartları da uymuyor zaten. Memur alımlarında itfaiye personeli alımlarında da yaşları kriterlere uymuyor." ifadelerini kullandı.

Selma Kara