'Başımıza bela oldular'

Yeniden Refah Partisi (YRP) İl Başkanı Önder Narin, son günlerde çok tartışılan sığınmacılar ve göçmenler konusuna dair, 'Suriyeliler ve Afganların Türkiye'de bulunmasından rahatsızız. Başımıza bela oldular.' dedi.

'Başımıza bela oldular'

YRP İl Başkanı Önder Narin, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ ve yönetimini ziyaret etti. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Narin, Türkiye'nin göçmen politikasını ensar-muhacir ekseninde değerlendirmediklerini, parti olaral sığınmacı politikasını doğru bulmadıklarını ifade etti.

"SURİYELİLER VE AFGANLARDAN RAHATSIZIZ"

Suriyeli ve Afgan sığınmacılardan rahatsız olduklarını belirten Narin, "Millî görüşçü olabiliriz ama bu durumu ensar-muhacir ilişkisi çerçevesinde değerlendirmiyoruz. Türk milleti olarak Allah korusun yarın başımıza bir şey gelse vatanımızı bırakıp gitmeyiz, 15 Temmuz'da olduğu gibi gerekirse tankın altına yatarız. Ama o arkadaşlar vatanından kaçıp başımıza bela oldular. Şimdi de Afganlar geliyor. Bu gidişle kendi vatanımızda gurbette yaşıyor hale geleceğiz. O nedenle Suriyeliler ve Afganların Türkiye'de bulunmasından rahatsızız." dedi.

>>Selma Kara