Gezeravcı Dünya'ya Dönüyor!

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da dahil olduğu Ax-3 mürettebatının bugün Florida Daytona Beach'e iniş yapması bekleniyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Gezeravcı Dünya'ya Dönüyor!

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da dahil olduğu Ax-3 mürettebatının bugün Florida Daytona Beach'e iniş yapması bekleniyor.

Türkiye'nin gururu Alper Gezeravcı, Axiom-3 (Ax-3) ekibiyle birlikte tarihi bir anı yaşamak üzere Florida'nın Daytona Beach bölgesine iniş yapmak üzereyken, heyecanla beklenen bu olayın ardından bir süre karantinada kalacaklar. Dragon kapsülü, ABD'nin yerel saatiyle 08.30'dan sonra (Türkiye Saatiyle 16.30) hedeflenen inişle, uzun ve zorlu bir yolculuğun ardından özlemle beklenen karaya ayak basacak. Her mürettebat üyesi, çıkartıldıkları anda kurtarma botuna alınarak hızla sağlık kontrollerine tabi tutulacak. Ardından, Houston'a gönderilerek daha detaylı sağlık taramalarından geçirilecek olan ekip, bir süre boyunca izole bir şekilde karantinada kalacak.

Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda yaptığı 13 farklı bilimsel deneyle de adından söz ettirmişti. Dragon kapsülünün, 18 Ocak'ta NASA'nın Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden başarılı bir şekilde fırlatılmasının ardından yaklaşık 36 saat süren bir yolculuğun ardından Ax-3 mürettebatı, 20 Ocak'ta Uluslararası Uzay İstasyonu'na ulaşmıştı. Ancak, iniş için uygun hava koşullarının olmaması nedeniyle, ISS'den ayrılışları üç kez ertelenmişti. Bugün beklenen inişle birlikte, Ax-3 ekibi uzay maceralarını tamamlayarak dünya yüzeyine geri dönecekler ve önümüzdeki günlerde yaşadıkları deneyimleri ve bilimsel keşifleri paylaşacaklar.

Alper Gezeravcı 13 Deney Gerçekleştirdi

Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) üniversite ve araştırma kurumlarınca hazırlanan 13 farklı bilimsel deneyi gerçekleştirdi.

Gezeravcı Dünya'ya Dönüyor!