Akaryakıta Okkalı Bir Zam Geliyor!

Motorin fiyatlarındaki hareketlilik, bir kez daha zam haberini beraberinde getirdi. Pazartesi gününden itibaren geçerli olacak şekilde akaryakıta okkalı bir zam bekleniyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Akaryakıta Okkalı Bir Zam Geliyor!

Motorin fiyatlarındaki hareketlilik, bir kez daha zam haberini beraberinde getirdi. Pazartesi gününden itibaren geçerli olacak şekilde akaryakıta okkalı bir zam bekleniyor.

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken temel alınan faktörler arasında Gümrüksüz Rafineri Fiyatı bulunuyor. Bu fiyat, Akdeniz-İtalyan piyasasında günlük olarak yayınlanan CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru izlenerek belirleniyor. Bu gelişmeler, akaryakıt fiyatlarında meydana gelen değişiklikleri açıklamak için kullanılan önemli veriler arasında yer alıyor.

Pazartesi gününden itibaren geçerli olmak üzere motorine 1 lira 40 kuruş zam yapılacak. Bu artışın arkasında, döviz kuru ve petrol fiyatlarındaki dalgalanmalarla birlikte vergi oranlarındaki artışların da etkili olduğu söyleniyor. Sektör kaynaklarına göre, motorinin litre fiyatı 12 Şubat Pazartesi gecesinden itibaren 1 lira 40 kuruş daha yükselecek.

Kayseri'de Güncel Akaryakıt Fiyatları;

Benzin; 40,56 TL

Motorin; 42,89 TL

LPG; 20,67 TL