Evlilik Kredisi Ödemeleri Başlıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın açıklamaları ile yürürlüğe giren evlilik kredisinin ilk ödemeleri başlıyor. Peki, ilk ödemeler ne zaman yapılacak? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Evlilik Kredisi Ödemeleri Başlıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın açıklamaları ile yürürlüğe giren evlilik kredisinin ilk ödemeleri başlıyor.

Bakan Mahinur Göktaş,  yaptığı açıklamada evlenecek gençlere yönelik 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz, 150 bin TL tutarında faizsiz kredi sağlanacağını belirtmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonuyla ‘Aile Gençlik Fonu’ hayata geçirildi. Kanunla hayata geçirilen fonla birlikte evlenecek gençlere sunulan 48 ay vadeli 150 bin TL kredi desteği  büyük ilgi gördü.

Evlilik Kredisi Ödemeleri Başlıyor!

Evlilik kredisini almak için gereken şartlar;

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

Başvuru tarihi itibariyle 18-29 yaş arasında olmak (30 yaşından gün almamış olmak)

Çiftlerin son 6 aylık gelir toplamı ortalaması ve son aya ait gelirleri toplamı 2 asgari ücretten fazla olmamak,

Başvuru tarihi itibariyle resmi nikah tarihinde en az 2 en fazla 6 ay kalmış olması,

Bakanlığın evlilik öncesi ve sonrasında sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmek.

Evlilik Kredisi Ödemeleri Başlıyor!

Ödemeler Başlıyor!

Bakan Göktaş yaptığı açıklamada; ‘Pilot proje olarak deprem bölgesinde başlattık. En çok başvuruyu Hatay’dan aldık. Bugün itibariyle fona başvuran 8 bin 563 çiftimiz var. Bugüne kadar şartları sağlayan 2 bin 13 çiftimize evlilik öncesi eğitim ve danışmanlık hizmetlerini verdik. Resmi nikahı 15-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen çiftlerimize ödemeleri 21 Mayıs itibariyle başlayacak. Şimdiden hayırlı ve uğuru olsun’ dedi.