Kayseri'de fiyatlar sert düşmüştü – Yeniden yükselişe geçti!

Kayseri'de geçtiğimiz günlerde hasat öncesi buğday fiyatlarında ciddi bir düşüş yaşanmıştı. Düşüşün ardından yeniden bir yükseliş gözlendi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri'de fiyatlar sert düşmüştü – Yeniden yükselişe geçti!

Kayseri’de hasat öncesi buğday fiyatlarında yaşanan düşüşün ardından fiyatlar yeniden yükselişe geçti. İşte güncel hububat fiyatları,

Geçtiğimiz günlerde ekmeklik buğday, hasat döneminin yaklaşmasıyla birlikte fiyatlarında gerileme gözlenmişti. Geçtiğimiz hafta durağan seyreden hububat piyasasında ekmeklik buğday 9.01’den işlem görüyordu. Mısır ve arpa fiyatlarında da benzer bir durum söz konusuydu.
Türkiye Ürün İhtisas Borsası (TÜRİB) tarafından derlenen verilere göre, 11 Mayıs itibariyle ekmeklik buğday ortalama ton başına 9.05 TL, makarnalık buğday 9,36 ve arpa 7.87 TL seviyelerinde işlem görürken, mısır fiyatlarında düşüş gözlemlendi. Mısır şu anda 7,79 seviyelerinde işlem görüyor. 

Kayseri Ticaret Borsası tarafından sağlanan verilere göre ise, 11 Mayıs itibariyle ekmeklik buğdayın fiyatı 9.10 TL, arpanın 8.40 TL, mısırın 7.85 TL ve kepekte ise 6.50 TL olarak kaydediliyor.