Kayseri'ye gelemeyen hızlı tren fiyatları şaşırtıyor!

Kayserililerin yıllardır beklediği Yüksek Hızlı Tren geçtiğimiz günlerde İstanbul – Sivas arasında ilk seferini yaptı. Fiyatlar ise duyanları şaşırttı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri'ye gelemeyen hızlı tren fiyatları şaşırtıyor!

Yıllardır heyecanla beklenen hızlı tren projesinin bir türlü hayata geçirilmemesi vatandaşların tepkisini çekerken, İstanbul – Sivas arasında yaşanan gelişme sonrası hızlı tren Kayseri için yine yılan hikâyesine döndü. Geçtiğimiz günlerde ilk seferini yapan hattın bilet fiyatları ise vatandaşları şaşırtıyor. İşte YHT bilet fiyatları…

İstanbul-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattındaki ilk sefer, 4 Mayıs Cumartesi günü gerçekleşti. Söğütlüçeşme istasyonundan hareket eden tren, öğleden sonra Sivas’a ulaştı. Bu heyecan verici seferle birlikte bilet fiyatları da netlik kazandı. 

Bilet fiyatları belli oldu

İstanbul - Sivas YHT'nin bilet fiyatları şu şekilde belirlendi, Ekonomi sınıfı için 905 TL, Business sınıfı için ise bin 360 TL.

Kayseri’nin komşu ili Yozgat ile İstanbul arasındaki YHT seferlerinin bilet fiyatları ise şu şekilde açıklandı: Söğütlüçeşme, Bostancı ve Pendik istasyonlarından Yozgat’a ekonomi sınıfı için 690 TL, Business sınıfı için 820 TL.

Yozgat ile İstanbul arasındaki diğer güzergâhlar için bilet fiyatları da şu şekilde belirlendi: Yozgat-İstanbul Bakırköy, Halkalı istasyonlarına ekonomi sınıfı için 650 lira, business sınıfı için ise 780 lira.

Bu gelişmelerle birlikte, Kayseri’ye komşu iller artık daha hızlı ve konforlu bir şekilde İstanbul’a seyahat edebilecekler.

İç Anadolu’nun mega kenti Kayseri’nin ulaşım ve lojistik sorunu medya mensupları tarafından sık sık gündeme getiriliyor. Yıllardır heyecanla beklenen hızlı tren projesinin bir türlü hayata geçirilmemesi ise vatandaşların tepkisini çekiyor.

Kayserililer Ulaştırma Bakanlığı’nın pek çok ilde hayata geçirdiği projeleri sadece izlemekle yetiniyor. Hızlı trenin Kayseri’de ne zaman hayata geçeceği ise henüz bilinmiyor.