Çocuklar İçin Beslenme Tarifleri – Mini Pizza

Çocuklar için besleyici ve eğlenceli bir beslenme tarifi arayışında olan anneler için mini pizza tarifi yeni gözdeniz olacak. Sağlıklı malzemelerle hazırlanan bu tarif, çocukların sevdiği pizzayı minik hale getirerek beslenme çantalarının vazgeçilmezi olmaya hazırlanıyor. Tarifin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Çocuklar İçin Beslenme Tarifleri – Mini Pizza

Çocuklar için besleyici ve eğlenceli bir beslenme tarifi arayışında olan anneler için mini pizza tarifi yeni gözdeniz olacak. Sağlıklı malzemelerle hazırlanan bu tarif, çocukların sevdiği pizzayı minik hale getirerek beslenme çantalarının vazgeçilmezi olmaya hazırlanıyor. 

Anneler, çocuklarını mutlu ederken onların sağlıklı beslenme alışkanlıklarını da desteklemek için bu tarifi deneyebilirler. Mini pizzalar, çocuk partileri, okul öğle araları veya hızlı bir atıştırmalık olarak mükemmel bir seçenektir. Besleyici ve lezzetli bu tarif, çocukların favorisi olacak. İşte tarifin detayları;

Malzemeler;

1 su bardağı ılık süt

1 çay bardağı ılık su

50 gram tereyağı veya margarin

2 tatlı kaşığı şeker

1 paket instant maya

4 su bardağı un

1 silme tatlı kaşığı tuz

Sosu için;

Domates sosu ya da salça

Kekik

Üzeri için;

Sucuk/salam/sosis

Yeşil biber

Kaşar peyniri

Zeytin

Mısır

Hazırlanışı;

Yoğurma kabına süt, su, şeker ve mayayı alıp karıştırıyoruz. Unun bir kısmını ve tuzu da ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayalım. Unun geri kalanını da yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim (bu aşamada tereyağı veya margarini de ekleyip yoğuruyoruz). Hamurun üzerini kapatıp 30 dakika kadar mayalanmaya bırakalım. Mayası gelen hamurumuzu tezgaha alalım ve ceviz büyüklüğünde bezeler hazırlayalım. Bezeleri tepsiye dizip, parmağımızla ortasını açalım, bu şekilde de 20-30 dakika tepsi mayasına bırakalım.

Çocuklar İçin Beslenme Tarifleri – Mini Pizza

Pizzaların üzerine yumurta sarısı ve domates sosu sürüp malzemeleri ekleyelim. Üzerine kaşar peynirini de rendeledikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirelim.

Çocuklar İçin Beslenme Tarifleri – Mini Pizza

Afiyet olsun…