İstanbul'da Bakın Kaç Kayserili Yaşıyor? Kayseri-Sivas Rekabeti…

TÜİK, Türkiye'nin yeni nüfus rakamını açıkladı. Ülkenin en kalabalık nüfusunun yaşadığı İstanbul'da yaşayanların aslen nereli olduğu ortaya çıktı. Bakın son verilere göre İstanbul'da kaç Kayserili yaşıyor? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

İstanbul'da Bakın Kaç Kayserili Yaşıyor? Kayseri-Sivas Rekabeti…

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ülkenin yeni nüfusunu açıkladı. Türkiye’nin en kalabalık şehri olan İstanbul’da yaşayanların çok büyük bölümünün başka illerin nüfusuna kayıtlı olduğu ortaya çıktı. Kayseri’den de İstanbul’da yaşayan hatırı sayılır bir nüfus olduğu belirlendi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türkiye nüfusu 85 milyon 372 bini geçti. İstanbul'un nüfusu 2023'te bir önceki yıla göre 252 bin 27 kişi azaldı. Bayburt ise en az nüfusa sahip il oldu. Türkiye'de ikamet eden yabancı nüfus sayısı da düştü. Kayseri’nin nüfusu ise 1 milyon 445 bin 683 kişi oldu.

Nüfus verilerinden sonra merak edilen sorulardan biri de Türkiye’nin en kalabalık ili olan İstanbul’da yaşayanların aslen nereli olduğu? Bu durum ülkede yıllardır konuşulan konuların başında geliyor.

2023 sonu itibarıyla İstanbul'da yaşayanların 2 milyon 152 bin 878'inin kütüğü de İstanbul. Geriye kalan 12 milyon 903 bin 928 kişinin kütüğünün kayıtlı olduğu iller ise farklı.

Listesinin ilk sırasında tahmin edileceği gibi Kayseri’nin komşu ili Sivas geliyor. İstanbul’da yaşayan Sivaslı sayısı 755 bin civarında. Böylece her konuda Kayseri’de rekabette geri kalan Sivas, ilk kez bir istatistikte Kayseri’yi geçmiş oldu.

İstanbul’da yaşayan Kayserili sayısı ise 163 bin 311 olarak açıklandı. Kayseri bu listede 28. sırada yer alıyor.