Çay Yanına Tatlı Tarifi - Tartolet Tarifi – Pratik tatlı Tarifi

Çay saati için mükemmel eşlikçi! Tartolet tarifi ile pratik ve lezzetli bir tatlı deneyimi yaşayın. Tarifin detayları haberimizde…

Çay Yanına Tatlı Tarifi - Tartolet Tarifi – Pratik tatlı Tarifi

Çayın yanında tüketilen tatlılar, sohbetleri keyifli kılan önemli bir detaydır. İşte size çay saatlerinizi tatlandıracak pratik bir tarif; Tartolet! Hem kolay yapımıyla zamanınızı almayacak, hem de lezzetiyle misafirlerinizi etkileyecek bu tarif, çay saatlerinizi unutulmaz kılacak. İçi isteğinize göre meyve, krema veya çikolata ile doldurabileceğiniz tartoletler, çayın yanında tercih edebileceğiniz harika bir tatlı alternatifi sunuyor. Hem göze hitap eden, hem de damakları şenlendiren bu pratik tatlı tarifiyle, çay saatlerinizin tadını çıkarın!

İşte tarifin detayları;

Hamuru için;
•150 gram tere yağ
•1 yumurta
•1/2 su bardağı şeker
•1 paket vanilya
•aldığı kadar un(yumuşak bir hamur olacak)

Kreması için;
•500 ml süt
•1 yumurtanın sarısı
•1/2 su bardağı nişasta
•1/2 su bardağı şeker
•1 paket krem şanti
•1 yemek kaşığı tereyağ

Yoğurma kabına tüm malzemeleri ekleyip yoğurun.
Unu iki bardak ekledikten sonra kontrollü ekleyin yumuşak bir hamur elde etmelisiniz.
Hamuru yoğurduktan sonra streç film ile sarıp dinlenmesi için yarım saat kadar buzdolabında bekletin.
Kreması için tencereye krem şanti ve tere yağ hariç tüm malzemeleri ekleyin.
Kıvam alıp kaynamaya başladığı zaman altını kapatın.
İlk sıcaklığı geçince tere yağ ve krem şantiyi ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
Kremayı soğuması için dolaba kaldırın.
Kullanacağınız tartolet kalıplarını yağlayıp hamuru yerleştirin.
Çatal yardımı ile tabanına delikler açın(kabarmasını önlemek için).Önceden ısıttığınız fırında 180 derecede 20 dakika pişirin.
Kontrolü pişirmenizi tavsiye ederim pişme süresi fırına göre değişir.
Pişen tartoletlerimizi ters çevirerek kalıptan çıkartalım. Servis tabağımıza alarak ilk sıcaklığının çıkması için bekletelim.
İlk sıcaklığı geçen tartoletlerin ortasına kremadan sıkın.
Üzerini meyveler ile süsleyerek servis edebilirsiniz.