Bu proje çok konuşulur: 3 bin lira ödeme yapılacak!

İŞKUR, Kadın İstihdamı İçin Pozitif Ayrımcılık Proje (KİPAP) isimli bir proje başlattı. Bu kapsamda belirli kişilere 3 bin lira ödeme yapılacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde…

Bu proje çok konuşulur: 3 bin lira ödeme yapılacak!

İŞKUR istihdamın korunmasına ve artırılmasına destek olmak amacıyla bir proje başlattı. Kadın İstihdamı İçin Pozitif Ayrımcılık Proje (KİPAP) isimli projeyle nitelikli kadın işgücünün yetiştirilmesi amaçlanıyor. Bu kapsamda belirli kişilere 3 bin lira ödeme yapılacak.

İmalat sektöründe faaliyet gösteren işyerlerinin daha verimli ve katma değerli üretim gerçekleştirmeleri için gençler ve özellikle nitelikli kadın işgücünün yetiştirilmesi hedefleniyor. Bu çerçevede başlatılan Kadın İstihdamı İçin Pozitif Ayrımcılık Projesi (KİPAP) başvurularının başlandığı bildirildi.

Proje kapsamında, 0-66 ay arasında çocuğu bulunan kadınların istihdam edilmesi halinde aylık 3 bin lira ödeme yapılacak. Ayrıca, çocukların kreş veya gündüz bakımevine gönderilmesi zorunluluğu bulunmuyor.

Kayseri Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce tahsis edilen ilk etapta 39 kişilik kontenjan bulunuyor. İşverenlerin talepleri doğrultusunda kontenjan artırımı veya aktarımı yapılması durumunda duyuru yapılacak.

Proje kapsamında faydalanmak isteyen işverenlerin, 19-26 Şubat 2024 tarihleri arasında İŞKUR e-şube üzerinden başvuru yapmaları gerekmektedir.