Bu isimler dikkat çekti: Nedeni belli!

Türkiye'de her yıl bebeklere geleneksel isimler çoğunlukta verilse de son dönemde anne babalar bebeklerine gelenekselden farklı isimler de koymayı tercih ediyor. Bu isimler ise Türkiye'de sadece o bebeklere ait. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Bu isimler dikkat çekti: Nedeni belli!

Türkiye'de her yıl bebeklere geleneksel isimlerin hakim olduğu bir kültürde, son dönemde ebeveynlerin tercihi değişiyor. Gelenekselden uzaklaşan anne ve babalar, bebeklerine daha modern ve farklı isimleri koymayı tercih ediyor.

Geleneksel isimlerin yıllardır Türk kültüründe kök saldığı bir ülkede, ebeveynlerin bebek isim tercihinde yeni bir trend başlıyor. Gelenekselden sapan anne ve babalar, çocuklarına daha modern, özgün ve farklı isimleri seçmeyi tercih ediyor.

Bu isimler dikkat çekti: Nedeni belli!

Haber 7'de yer alan İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden alınan verilere göre, 2022'de 1 milyon 22 bin 737 bebek nüfus kütüklerine tescil edildi.

Aileler arasında en popüler isim 8 bin 366 bebek ile bu yıl Alparslan oldu. Kızlarda isim isim değişmedi. Her yıl olduğu gibi Zeynep ismi de 8 bin 870 bebek ile en çok konulan isimler arasında oldu.

Yusuf ismi ise ülke genelinde 6 bin 303 bebeğe konulurken Miraç ismi de 5 bin 72 bebeğe verildi.

Bu isimler dikkat çekti: Nedeni belli!

Öte yandan 6 bin 854 bebeğe Defne, 6 bin 833 bebeğe ise Asel ismi verilirken Zümra, Elif, Asya, Azra, Nehir, Eylül ve Ecrin isimleri de en çok koyulan isimler arasında yer aldı.

Azra Akel, Elif Evin, Irmak Dila, Kerem Akil, Dilara Hayat, Eylül Feza, Oğuz Umut, Tuna Mete ve Kağan Celal isimleri de 2022 yılında birer bebeklere konulan isim olarak dikkat çekti.