Binlerce Kayserili bu günü bekliyordu- Bugün yola çıktı

YKS sınavına sayılı saatler kala binlerce kişi heyecanla yapılacak sınavı bekliyor. Bugün sabah kitapçık dağıtımları gerçekleşti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde….

Binlerce Kayserili bu günü bekliyordu- Bugün yola çıktı

YKS sınavına saatler kala milyonlarca kişi heyecanla sınav saatini bekliyor. Bu sene 3 milyondan fazla adayın katılacağı YKS sınav, 8-9 Haziran'da Türkiye genelindeki 81 il ve 245 sınav merkezi ile KKTC'nin başkenti Lefkoşa ve Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de yapılacak. Sınavlardan 15 dakika önce kapılar kapatılarak sınav salonuna adayların alımı yapılıp tamamlanmış olacak. Adayların, sınava gelirken sınav giriş belgeleri ile fotoğraflı nüfus cüzdanlarını veya fotoğraflı T.C. kimlik kartlarını yanlarında bulundurmaları gerekiyor. Bulundurmayan vatandaşlar sınava giremeyecek.
Binlerce Kayserili bu günü bekliyordu- Bugün yola çıktı
Hafta sonu gerçekleşecek YKS için hazırlanan soru kitapçıklarının basımı, Ankara'da 'faraday kafesi'  ile kaplı ve sinyal karıştırıcı jammer sistemiyle korunan, iletişim araçlarından korunarak kapalı matbaada tamamlandı. Soru kitapçıkları ve sınav evrakının, 536 nakliye aracı ile yoğun güvenlik önlemleri altında ülke genelindeki 245 sınav merkezine dağıtımı başladı. Kayseri içinde yola çıkan sınav kitapçıkları yarın sınava girecek tüm adaylar için hazır hale getirildi. 40 günde hazırlanıp basımı tamamlanan soru kitapçıkları kilitli bir şekilde kamyon ve TIR'lara yüklendi.