ERÜ İletişim Fakültesi'nde 'çifte' başarı!

Yükseköğretim Kurulunda 2024 Engelsiz Üniversiteler Ödül Töreni düzenlendi. Erciyes Üniversitesi (ERÜ) İletişim Fakültesi de yeşil bayrak almaya hak kazanırken mavi bayrak için de aday gösterildi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

ERÜ İletişim Fakültesi'nde 'çifte' başarı!

Yükseköğretim Kurulunda 2024 Engelsiz Üniversiteler Ödül Töreni düzenlendi. Engelsiz Üniversite Bayrakları 3 kategoride verildi. Törende 'Engelsiz Üniversite Bayrakları' Mekanda Erişilebilirlik (Turuncu Bayrak), Eğitimde Erişilebilirlik (Yeşil Bayrak) ve Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde Erişilebilirlik (Mavi Bayrak) olmak üzere üniversitelere üç kategoride bayrak verildi. ERÜ İletişim Fakültesi ise yeşil bayrak almaya hak kazanırken mavi bayrak için de aday gösterildi.

Yükseköğretim sistemindeki öğrenci sayısının 7 milyonu aştığını, farklı engel düzeylerindeki öğrenci sayısının ise 58 bin civarında olduğunu aktaran Özvar, ''Bu sayı göz önüne alındığında Yükseköğretim Kurulu olarak bu alanda yürüttüğümüz çalışmaların ne kadar önemli olduğu daha iyi anlaşılacaktır.'' ifadelerini kullandı.

Özvar, törende yaptığı konuşmada, engelli öğrencilerin eğitim ve öğretimin yanında sosyal ve kültürel faaliyetlere de katılımına destek olmak üzere gerekli uyarlama, altyapı ve donanımların sağlanması ve üniversitelerde engelsiz bir ekosistemin oluşturulmasının teşvik edilmesi amacıyla Engelsiz Üniversite Ödülleri verdiklerini belirterek ''Bu ödüller vesilesiyle engelli bireylerin yükseköğretime tam, etkin ve eşit katılımını sağlamak gayesiyle yükseköğretim kurumlarımız tarafından gerçekleştirilen çalışmalar da ayrıca bizleri mutlu ediyor.'' dedi.

ERÜ, İletişim Fakültesi'nde eğitim daha erişilebilir!

Engelsiz Program Nişanı Ödüllerinde Marmara Üniversitesi ilk sırada yer aldı. Anadolu Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi ikinciliği paylaşırken Sakarya Üniversitesi ise üçüncü oldu.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Özvar: ''Bu ödüller vesilesiyle engelli bireylerin yükseköğretime tam, etkin ve eşit katılımını sağlamak gayesiyle yükseköğretim kurumlarımız tarafından gerçekleştirilen çalışmalar bizleri mutlu ediyor.'' dedi.

ERÜ İletişim Fakültesi Eğitimde Erişilebilirlik simgesi olan Yeşil Bayrağı almaya hak kazanırken Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde Erişilebilirlik olan mavi bayrağa da aday gösterildi.

Öte yandan ERÜ Spor Bilimleri Fakültesi, Turizm, Veteriner, Eczacılık, Ziraaf Fakülteleri ile Arge Park ve Merkez Yerleşke de yeşil bayrak almaya hak kazandı.