Belediyeden Taksitle Konut Sahibi Olma İmkanı!

Kayseri Kocasinan Belediyesi şehir merkezinde bulunan 13 konut alanını ihaleyle satma kararı aldı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Belediyeden Taksitle Konut Sahibi Olma İmkanı!

Kayseri Kocasinan belediyesi, toplam 110 milyon muayyen bedeli bulunan 13 konut alanını ihale ile satışa çıkarma kararı aldı. Şehir merkezinde bulunan taşınmazlar için yapılacak ihale, kapalı zarf usulüyle gerçekleşecek.

İhalenin, 5 Mayıs Pazar günü, Belediye hizmet binası içerisinde bulunan Meclis salonunda saat 14:00 de yapılacağı duyuruldu.

İhalede en düşük muayyen bedeline sahip konut 2 milyon 300 bin lira istenen bin 365 metrekareye sahip Ertuğrulgazi mahallesindeki konut olurken, en yüksek muayyen bedeli ise 55 milyon lira istenen Sümer Mahallesi’ndeki bin 731 metrekare ticaret ve konut alanı oldu. 

İhaleye başvuru için son tarih 7 Mayıs Salı günü olarak belirtildi. Kocasinan Belediyesi Emlak İstimlak Müdürlüğü, Gelir Şefliği başvuruların saat 12:00’ye kadar geçerli olacağını açıkladı. 

İhalede yer alan şartlara göre kazananlar, onay işleminin ardından 15 gün içerisinde ihale bedelinin yüzde 30’unu peşin ödeyecek. Geri kalan miktar ise 8 eşit takside bölünerek ödenebilecek.

Gayrimenkullerin satışı sonrası belirtilen süre içerisinde, satış bedeli veya taksitlerin ödenmemesi durumunda; her taksit için ayrı ayrı gecikme cezası uygulanacak.

İhaleyi kazananlar borçlarını kapattıkları andan itibaren tapularını alabilecekler.

Belediyeden Taksitle Konut Sahibi Olma İmkanı!

Belediyeden Taksitle Konut Sahibi Olma İmkanı!