Büyükşehir Belediyesi'nde Zam Polemiği

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin çalışanlarına uyguladığı yemek indirimini kaldırdığı ve maaşlarına zam yapmadığı iddiaları gerçek mi? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Büyükşehir Belediyesi'nde Zam Polemiği

Bazı basın kuruluşlarının iddialarına göre Kayseri Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına hem zam yapmadı hem de Kaytur’da geçerli olan personel indirimini kaldırdı. İddialar doğru mu?

Edinilen bilgilere göre 8 bin çalışanı olan Kayseri Büyükşehir Belediyesi, halk tarafından kısa adıyla KAYTUR olarak bilinen Kayseri Turizm Eğitim Kültür Ticaret AŞ’de geçerli olan yüzde 25’lik personel indirimini kaldırdı.

Büyükşehir Belediyesi'nde Zam Polemiği

Personel İndirimi Kaldırıldı

Belediye personelleri, Kaytur’da 50 TL karşılığında alının yüzde 25’lik indirim kararının kalkmasını tepki ile karşıladı.

Zam Olayı Çarpıtılıyor

Büyükşehir Belediyesi’ne ait KAYTUR'un elemanlarına zam vermediği iddialarının ise gerçeği yansıtmadığı, olayların çarpıtıldığı öğrenildi. Edinilen bilgilere göre, sözleşmeli çalışan personellerin her yıl Temmuz ayında sözleşmeleri yeniliyor. Yenilenen sözleşme ile birlikte personellere zamda uygulanıyor.