Bakan Özhaseki'den Kayseri'nin de İçinde Bulunduğu İllere Uyarı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri'nin de içinde bulunduğu illere hava sıcaklıklarının artacağı yönde uyarılarda bulundu. Peki, Kayseri hava raporunda neler var? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Bakan Özhaseki'den Kayseri'nin de İçinde Bulunduğu İllere Uyarı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri’nin de içinde bulunduğu illere hava sıcaklıklarının artacağı yönde uyarılarda bulundu.  

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yaptığı açıklamada bugünden itibaren hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıkacağını belirterek, ‘Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 3 ila 8 derece üstünde seyretmesi, bazı illerimizde sıcaklıkların 40 derece ve üzerinde olması öngörülüyor. Yaşlı ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmalarını istirham ediyorum’ ifadelerinde bulundu.

 

Kayseri’de mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Cumartesi gününden itibaren azalarak mevsim normalleri civarına düşeceği öngörülüyor. Ölçülen değerler arasında maksimum sıcaklık 28,9 derece olurken, minimum sıcaklık ise 12,4 derecek olarak tahmin ediliyor.

Bu Hafta Kayseri’de Hava Nasıl Olacak?

4 Haziran Salı günü:  Kayseri'de havanın az bulutlu ve açık olacağı tahmin ediliyor. En düşük sıcaklığın 15 derece, en yüksek sıcaklığın ise 32 derece olması bekleniyor.

5 Haziran Çarşamba günü: Kayseri’de az bulutlu ve açık başlayacak havanın zamanla parçalı bulutlu bir havaya yerini bırakması bekleniyor. Sıcaklık en düşük 18 derece, en yüksek 32 derece olarak tahmin ediliyor.

6 Haziran Perşembe günü: Kentte havanın parçalı ve az bulutlu olacağı tahmin ediliyor. Sıcaklıkların en düşük 16 derece, en yüksek 33 derece seviyelerinde seyretmesi bekleniyor.

7 Haziran Cuma günü: Parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenen kentte, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı bir hava durumu tahmin ediliyor. Sıcaklıkların en düşük 17 derece, en yüksek 31 derece olması öngörülüyor.

8 Haziran Cumartesi günü: Kayseri’de parçalı ve çok bulutlu bir hava hâkim olacak. Akşam saatlerinden sonra aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı hava durumu bekleniyor. Sıcaklıkların en düşük 13 derece, en yüksek 27 derece seviyelerinde olacağı tahmin ediliyor.