Bakan Işıkhan, 'Mesai Saatleri Kısalacak mı?' Sorusuna Son Noktayı Koydu!

Milyonlarca çalışanı ve işvereni ilgilendiren 'Mesai saatleri kısalacak mı?' sorusu son zamanlarda sık sık gündem olurken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan konuya son noktayı koydu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Bakan Işıkhan, 'Mesai Saatleri Kısalacak mı?' Sorusuna Son Noktayı Koydu!

Milyonlarca çalışanı ve işvereni ilgilendiren 'Mesai saatleri kısalacak mı?' sorusu son zamanlarda sık sık gündem olurken,  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan konuya son noktayı koydu. 

Geçtiğimiz hafta basında yer alan haberlere göre, merkezinde çalışanların olduğu yeni değişiklikler için iş kanunlarında çalışmalar yapıldığına dair bilgiler yer almıştı. Bu kapsamda, haftalık çalışma saatlerinin 45'ten 40'a düşürülmesi gündeme gelmişti. Basın ve denizcilik sektöründe haftalık çalışma süreleri 48 saat iken diğer meslek gruplarında 45 saat olarak belirlenmişti. Yapılacak düzenlemeyle bütün çalışanların ilgili çalışma saatlerinin 35-40 saate indirilmesinin öngörüldüğünü iddia etmişti.

Bakan Işıkhan, 'Mesai Saatleri Kısalacak mı?' Sorusuna Son Noktayı Koydu!

Ancak konuya ilişkin son açıklama, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan geldi. Bakan Işıkhan, söz konusu iddiaların kendileri dışında çıkan yorum ve haberlerden kaynaklandığını belirtti.

Bakan Işıkhan, çalışma hayatının dinamik bir yapıya sahip olduğunu ve işçi ile işverenin kazanılmış haklarının korunmasının öncelikleri olduğunu vurguladı. Türkiye'nin yüzyılına yakışır bir iş kanunu ve çalışma hayatı için ellerinden gelenin yapıldığını belirten Bakan Işıkhan, doğrudan kendilerinden bir açıklama gelmediği sürece kamuoyunda yer alan haberlerin dikkate alınmaması gerektiğini uyardı.