Sandık Görevlisi Ücretleri Ne Kadar Oldu?

31 Mart Yerel Seçimler yaklaşırken birçok vatandaş sandık görevlisi olmak için başvuruyor. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) seçim süreci yaklaşırken sandık görevlisi ücretlerini açıkladı. Bakın ücretler ne kadar oldu? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Sandık Görevlisi Ücretleri Ne Kadar Oldu?

31 Mart yerel seçimleri için geri sayım başlarken, sandık görevlilerinin alacakları ücretler de netlik kazanmaya başladı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye genelinde, 81 ilde sandık görevlisi olarak görev alacak olan kişilerin ücretleri belirlendi. Bakın ücretler ne kadar oldu?

31 Mart yerel seçimleri için geri sayım başlarken, sandık görevlilerinin alacakları ücretler de netlik kazanmaya başladı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye genelinde, 81 ilde sandık görevlisi olarak görev alacak olan kişilerin ücretleri belirlendi. Bu kapsamda, öğretmenler de dâhil olmak üzere sandık görevlilerinin alacakları ücretlerin detayları kamuoyuyla paylaşıldı. 

Sandık Görevlisi Ücretleri Ne Kadar Oldu?

Sandık görevlileri, demokratik süreçlerin en önemli aktörlerinden biri olarak, seçimlerin dürüst ve şeffaf bir şekilde gerçekleşmesine katkı sağlarlar. 

YSK'nın açıklamasına göre, 2024 yılında sandık görevlisi olarak atanacak kişilere ödenecek ücretler şu şekildedir:

Sandık başkanı: 2 bin 947 TL

Sandık memuru: 2 bin 88 TL

Bina sorumlusu: 2 bin 936 TL

Parti temsilcileri: 1 bin 44 TL

YSK'nın duyurusuna göre, sandık görevlisi olmak isteyenler için başvuru takvimi ilerleyen günlerde duyurulacak ve başvuruların ardından kayıt süreci başlayacaktır. Başvuru yapabilmek için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ve 18 yaşını doldurmuş olmak yeterlidir.