Nevşehir, Yozgat, Niğde, Kayseri önleminizi alın! İstilacı hayvan çoğalıyor!

Nevşehir, Yozgat, Niğde, Kayseri şehirlerinde, havanın mevsim sıcaklıklarının üstünde seyretmesinden ötürü bazı hayvanların sayılarında artış gözlemlendi. Uzmanlar özellikle bir hayvana dikkat çekerek köylülere uyarılarda bulundu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Nevşehir, Yozgat, Niğde, Kayseri önleminizi alın! İstilacı hayvan çoğalıyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Nevşehir, Yozgat, Niğde, Kayseri şehirlerinde yaşayan köylülere uyarı geldi.Havanın mevsim sıcaklıklarının üstünde seyretmesinden ötürü halk arasında ‘istilacı canavar’ olarak adlandırılan hayvanın sayısında artış görüldü. Tehlikeli hayvan türü konusunda uzmanlar vatandaşları uyarıyor. 

Sayısında artış olduğu gözlemlendi

Türkiye’nin önemli tarım bölgelerinden biri olan İç Anadolu Bölgesi, tarım faaliyetlerinde olumlu bir tablo çizerken, ürün kaybına neden olan ve çiftçilerin kabusu haline gelen tarla faresi de çiftçiler arasında ürün kaybı endişesine yol açtı. Ülkemizde tarım sektörünün karşılaştığı zorluklardan biri olan tarla faresi, özellikle bazı bölgelerde popülasyonunda artış olduğu gözlemlendi.

Nevşehir, Yozgat, Niğde, Kayseri önleminizi alın! İstilacı hayvan çoğalıyor!

Tarım sektöründe çalışan uzmanlar, tarla faresinin artan popülasyonuna dikkat çekerek, tarım sektörünü etkileyen önemli bir konu olarak ön plana çıkardı. Öte yandan alınacak tedbirlerin çiftçilerin ürün güvenliğini sağlamak adına kritik olduğu vurgulanıyor. Çiftçilerin tarla fareleriyle baş edebilmeleri için beslenme ve dışkılama deliklerini iyi ayırt edilebilmeli ve beslenme deliklerine el değmeden 2-3 adet zehirli buğday tanesi koyulması gerekmektedir.