AVM'lerde 'Yöresel' Hile

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte denetimlerini daha da sıklaştıran Tarım ve Orman Bakanlığı, çarpıcı sonuçlar elde ediyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

AVM'lerde 'Yöresel' Hile

Vatandaşların, ramazan ayında daha kaliteli ve güvenli gıdaya ulaşması için denetimlerini sıklaştıran Tarım ve Orman Bakanlığı hileli ürün satışı gerçekleştiren kişi ve kurumlara göz açtırmıyor.
Denetimlerden elde edilen sonuçlar ise çok çarpıcı. Hileli ürünlerin özellikle ‘yöresel’ adı altında satılan gıdalarda yaşandığını belirten denetim ekipleri etiketsiz satılan toplam 717 kilo sucuk, 332 kilo peynir ve 308 kilo tereyağına el koydu.

AVM'lerde 'Yöresel' Hile

Hilekârlara Geçit Verilmiyor

Ramazan dolayısıyla, Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri kentteki AVM'lerde açıkta satılan ürünlere yönelik çalışma başlattı. Bazı AVM'lerde kurulan yöresel ürün satış yerlerinde izinsiz olarak gıda satışı yapıldığını tespit eden ekipler harekete geçti. Yapılan denetimlerde Ramazan ayını fırsat bilip yöresel ürün adı altında satılan etiketsiz toplam 717 kilo sucuk, 332 kilo peynir ve 308 kilo tereyağına el koyarak İl Müdürlüğü'nde muhafaza altına aldı. Etiketli satışa sunulan zeytinyağı ve tereyağlarından ise numuneler alındı. Denetimler sonucu işletmelere de idari para cezası uygulandı.

AVM'lerde 'Yöresel' HileDenetimler Sıklaşacak

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ramazan öncesi yaptığı açıklamada denetimlerin daha da sıklaşacağını belirterek, vatandaşlardan da ALO 174 Gıda Hattı'nı kullanarak ihbarlarda bulunmalarını istedi.