Kayserili Sanayicilerin İsyanı!

Kayserili Sanayicilerden, yetkililere, Hızlı Tren Hattı ile ilgili sesimizi duyun çağrısı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde...

Kayserili Sanayicilerin İsyanı!

Kayserili Sanayiciler, yetkililere, Hızlı Tren Hattı ile ilgili endişelerini duyurmaya çalışıyor. Mersin-Yenice arasındaki hızlı tren çalışması Kayseri Sanayisinde yeni bir kriz sebebi oldu. Maliyetlerin artmasından ve İç Anadolu’daki şehirlerin güney limanlarıyla bağının zayıflamasından korkan sanayiciler sesini yetkililere MÜSİAD Kayseri Şube Başkanı Ferhat Akmermer duyurmaya çalışıyor. 

Kayserili Sanayicilerin İsyanı!

Sanayicilerin hızlı tren çalışması sebebiyle yüksek maliyetlerle karşılaştıklarını ifade eden Akmermer, ‘tren hattının, İç Anadolu’daki şehirlerin güney limanlarıyla bağlantısını koparacağını ve nakliye maliyetlerini artıracağı öngörülüyor. Yenice’de yapılan hızlı tren, Kayseri-Mersin tren yolunu engellemesi sebebiyle geçen hafta bir toplantı yapıldı ve çok önemli çıkarımlar yaptık. Onları bakanlığımız ve milletvekillerimize paylaşacağız’ açıklamalarında bulundu.
Başkan Akmermer konuşmasına ‘Kayseri’den çıkan yük treni Yenice’ye kadar gidecek orada sonrası ise TIR’larla Mersin limanına geçirilecek. Böylelikle durum daha da zorlaşacak. Bu krizi avantaja çevirmeliyiz’ dedi.