Kayseri 81 il arasında 11. oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı (TÜİK) 2024 Yılı Şubat Ayı Konut Satış İstatistikleri'ne göre Kayseri 81 il arasından 11. oldu. Peki ilk 10'da hangi iller var? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri 81 il arasında 11. oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı (TÜİK) 2024 Yılı Şubat Ayı Konut Satış İstatistikleri’ni açıkladı. TÜİK verilerine göre Kayseri 81 il arasından 11. sırada kendine yer buldu. İlk 10’da hangi illerin yer aldığı ise merak konusu oldu. İşte detaylar…

Kayseri 81 il arasında 11. oldu!

Kayseri’de her geçen konu konut inşaatları yükselirken Kayserililer de ev sahibi olabilmek için çaba gösteriyor. Ancak dünya genelinde artan fiyatlar, ekonomik dalgalanmalar derken pek çok kaleme zam gelirken ev fiyatları da zamlardan nasibini alıyor. Bu nedenle konut satışları da merak edilen konular arasında bulunuyor.

Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı tarafından verilen bilgiye göre, Kayseri’de 2024 yılı Şubat ayında 2 bin 212 konut satıldı. Şubat ayında Kayseri, konut satış sayısı bakımından 11. il oldu. 

Kayseri’de ipotekli konut satışları 202 adet olarak gerçekleşti!

Şubat ayında Kayseri genelinde ipotekli konut satışları 202 adet olarak açıklandı. İpotekli konut satışlarının önceki yılın aynı ayına göre azaldığı görüldü. Diğer konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre artarak 2010 adet oldu. 

Kayseri’de ilk el konut satış sayısı 677 adet olarak gerçekleşti! 

Şubat ayında Kastamonu genelinde ilk el satılan konut sayısı önceki yılın aynı ayına göre artarak 677 adet oldu. 
Geçtiğimiz yılın Şubat ayı rakamlarına baktığımızda toplam konut satışının 1645 olduğu görülüyor.