Aşkın Genç Madımak katliamını andı...

Kayseri CHP Milletvekili Aşkın Genç, Sivas katliamının 30. yıl dönümünde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, Madımak katliamını andı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Aşkın Genç Madımak katliamını andı...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri CHP Milletvekili Aşkın Genç, Sivas katliamının 30. yıl dönümünde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, Madımak katliamını andı.

Sivas katliamının 30. yıl dönümünde Sivas’ta Madımak Oteli'nin önüne kadar yürüyüş yapıldı. Yürüyüşe katılan CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Kayseri CHP Milletvekili Aşkın Genç ve diğer CHP Milletvekilleri, kalabalık bir heyet ile Madımak Oteli'nin yerindeki Bilim ve Kültür Merkezi önüne karanfil bıraktı.

Aşkın Genç Madımak katliamını andı...

Kayseri Milletvekili Aşkın Genç ise sosyal medya hesabından katliamda hayatını kaybedenlerle ile ilgili mesaj yayımladı Genç: “Cumhuriyet ve laiklik karşıtları Madımak Oteli’nde 35 canımızı bizden kopardı. Canlarımızı unutmadığımızı, unutmayacağımızı Sivas’ta bir kez daha Grup Başkanımız, Milletvekillerimiz ve Belediye Başkanlarımızla birlikte gösterdik” dedi.

Aşkın Genç Madımak katliamını andı...

Madımak katliamı nedir?

2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas'ta düzenlenen Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında Madımak Oteli'nin bir grup tarafından yakılması ve çoğunluğu Alevi 33 yazar, ozan, düşünür ile 2 otel çalışanının yanarak ya da dumandan boğularak hayatlarını kaybetmeleri ile sonuçlanan olaydır.