Ankara'da Kritik Kayseri Zirvesi! Cumhurbaşkanı, o isimlerin tamamını çağırdı!

Kayseri Büyükşehir ve ilçe belediye başkanları ile İl Başkanı, ilçe başkanları, AK Parti Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Başkanları, bugün toplu halde Ankara'ya çağırıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu isimlerle görüşüp, Kayseri ile ilgili nihai kararı vereceği belirtiliyor. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'in haber bülteninde…

Ankara'da Kritik Kayseri Zirvesi! Cumhurbaşkanı, o isimlerin tamamını çağırdı!

AK Parti’de aday belirleme çalışmalarında son aşamaya gelindi. Dün AK Parti Genel Merkezi tarafından aranan Büyükşehir ve ilçe belediye başkanları, kadın kolları başkanları, gençlik kolları başkanları Ankara’da toplantıya çağırıldı. Akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan bu isimlerle görüşerek, kritik zirve sonrası Kayseri adayları ile ilgili nihai kararını verecek.

AK Parti, 31 Martta yapılacak yerel seçimlerde aday belirleme çalışmalarında son aşamaya geldi. Adayların bu ay sonuna kadar açıklanması beklenirken, Kayseri kamuoyunda da büyük merak oluşmuş durumda.

AK Parti Genel Merkezi, seçim sürecine girilmesi ile birlikte önce mevcut belediye başkanları için performans araştırması yaptırdı. Belirlenen çeşitli kriterler çerçevesinde, mevcut başkanın başarılı olup olmadığı, yani karnesi çıkarıldı.
Daha sonra, çeşitli kamuoyu yoklamaları yaparak, vatandaşlara “hangi ismi belediye başkanı görmek istersiniz” şeklinde sorular yöneltildi. Hem partinin hem de özel anket firmalarının yaptırdığı anketlerin sonuçları yorumlandı.

Bu araştırmayı, AK Parti’de gelenek haline gelen tamayül yoklaması izledi. Yoklamada, tüm teşkilat mensupları oy kullanarak, eğilimlerini genel merkeze iletmiş oldu.

AK Parti’de kurulan komisyon, milletvekilleri, il başkanları ve Cumhur ittifakı ortaklarıyla da istişarelerde bulunarak, en çok oyu alacak ismin kim olduğunu belirlemeye çalıştı. Ön plana çıkan isimler için yeniden anketler gerçekleştirildi.

AK Parti Genel Merkezi’nin aday belirleme çalışmalarındaki en son aşaması ise bugün Ankara’da gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleşecek kritik zirve için, Kayseri’deki pek çok isim Ankara’ya çağrıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek ve AK Parti’nin diğer taşra belediye başkanları da Ankara’ya davet edilen isimler arasında.

Mevcut Belediye Başkanlarının yanı sıra AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm, tüm ilçe başkanları, kadın kolları ve gençlik kolları başkanları da Ankara’ya çağırıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ankara’da AK Parti Genel Merkezi’nde yapılacak olan bu zirve ile birlikte Kayseri Belediye Başkan adayları ile ilgili nihai kararını vereceği belirtiliyor. Adayların, ay sonuna kadar açıklanacağı söyleniyor.