Cumhurbaşkanı ile görüştüler - Kayseri'de hangi ilçelerde belediye başkanı değişecek?

AK Parti Kayseri İl Teşkilatı 70 kişilik bir grupla Ankara'ya giderek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Görüşme sonrası kamuoyuna yansıyan kulis bilgilerine göre kırsal ilçelerin bazılarında belediye başkanları değişecek. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Cumhurbaşkanı ile görüştüler - Kayseri'de hangi ilçelerde belediye başkanı değişecek?

AK Parti Kayseri İl Teşkilatı 70 kişilik bir grupla Ankara’ya giderek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Görüşme sonrası kamuoyuna yansıyan kulis bilgilerine göre Büyükşehir ve merkez ilçelerde değişim beklenmezken kırsal ilçelerin bazılarında belediye başkanları değişeceği belirtildi. İşte detaylar...

AK Parti Kayseri İl Teşkilatı 70 kişilik bir grupla Ankara’ya gitti. Kayseri teşkilatı 31 Mart tarihinde yapılacak Yerel Seçimler öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yüz yüze görüştü. 

Zirvede AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Mustafa Elitaş ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki de yer aldı. Kayseri belediye başkanları, il ve ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları başkanları ile milletvekillerinin de bulunduğu zirvede görüş alışverişinde bulunuldu.

AK Parti Kayseri İl teşkilatı geçtiğimiz gün hareketli saatler yaşadı. Aday belirleme çalışmaları kapsamında Kayseri’den birçok isim Ankara’ya çağrılmıştı. Görüşmeye çağırılanlar arasında Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek ve AK Parti’nin diğer taşra belediye başkanlarının yanı sıra AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm, tüm ilçe başkanları, kadın kolları ve gençlik kolları başkanları ile Kayseri Milletvekilleri Hulusi Akar ve Şaban Çopuroğlu da yer aldı. Belediye başkan adaylarının belirlenmesinde önemli rol oynayan zirvede görüş alışverişinde bulunuldu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan mevcut isimlerle görüşerek, kritik zirve sonrası Kayseri adayları ile ilgili kararını vermesi bekleniyor. 

Görüşme sonrası kulisten yansıyan bilgilere göre, Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçelerinde değişim beklenmiyor. Buradaki mevcut belediye başkanlarının yeniden aday gösterileceği konuşulurken kırsal ilçelerde değişimin yaşanacağı da edinilen bilgiler arasında yer alıyor. MHP’nin merkez ilçe talebinin karşılık bulmayacağı ifade edilirken, adayların aralık ayı sonunda kesinleşeceği belirtiliyor.