Vatandaş şaşkın sarraflar daha da şaşkın

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın döviz kurlarına müdahalesi sonrası altın piyasasındaki hareketlilik hem vatandaşı hem de sarraflar şaşkına çevirdi. Vatandaş altın alıp satma konusunda tereddüt ederken sarraflar da vatandaşa hangi rakamı söyleyeceklerini şaşırdı.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, döviz kurlarında yaşanan sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle piyasaya satım yönünde müdahale edildiğini açıklamıştı. Merkez Bankası'nın bu müdahalesinin ardından altın piyasası neye uğradığını şaşırdı. Durum karşısında şaşkına uğradıklarını dile getiren bir sarraf, 'Ne rakam vereceğimizi şaşırdık. Vatandaşa yalancı çıkıyoruz.' ifadelerini kullandı.

'Yalancı çıkıyoruz'

Gün içerisinde bir düşüp bir yükselen rakamlar karşısında ne yapacağını şaşırdıklarını dile getiren bir sarraf, 'Müşteri geliyor fiyat alıyor. Diğer taraf fazla söyledi diye bize geri geliyor, bir bakıyor biz daha çok söylüyoruz. Bu hemen hemen 5 dk bilemediniz 10 dk içerisinde oluyor. Biz daha da yükseliş bekliyoruz. Bu müdahale çok da anlamlı bir müdahale değil. Bir müşterimiz daha vardı güm içerisinde. Arkadaşını aradı fiyatı vermek için. O fiyatı söylemeye kalmadan 10 TL fark geldi. Biz de ne yapacağımızı şaşırdık, haliyle yalancı çıkıyoruz bu durumda.' ifadelerini kullandı.

'Kafamız karıştı'

Gram altın almak için birkaç sarraftan fiyat aldığını aktaran bir vatandaş ise,'Galiba durumlar çok vahim. 15 dk da 5 sarraf sordum sürekli değişiyor rakamlar. Kafamız karıştı. Alsak mı satsak mı bilemiyoruz. Allah sonumuzu hayır etsin.' diye konuştu.

Öte yandan altın fiyatlarında yaşanan değişimler yatırımcısı ve vatandaşlar tarafından araştırma konusu olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz haftanın son işlem gününü 710 lira seviyelerinden tamamlayan gram altın yeni haftada nasıl bir seyir izleyeceği ise büyük merak konusu.

>>Selma Kösedağ

Bakmadan Geçme