KAYSERİSPOR NASIL LİGDE KALIR ?

Ankaragücü'nden sonra Süper Lig'e veda edecek iki takım son hafta maçlarından sonra belli olacak.

Son haftaya Kayserispor, Malatyaspor, Denizlispor ve Rizespor düşme tehlikesiyle girecek olan dört takım.
Rize, Fenerbahçe deplasmanında, Denizli evinde Ankaragücü karşısında berabere kalır ya da kazanırlarsa küme düşen takımlar Malatya ve Kayseri olacak.


Rize ve Denizli'nin yenilmesi, Kayserispor ve Malatyaspor'un kazanması halinde ise küme düşecek takımlar averaj sistemiyle belli olacak.


SON HAFTA MAÇLARI
Kayserispor-Trabzonspor
Malatyaspor-Gaziantep FK
Denizli-Ankaragücü
Fenerbahçe-Ç.Rize


1- Eğer 4 takım, ligi 35 puanla bitirirse kendi aralarında oynadıkları maçların sonuçlarına göre; Rizespor ile Kayserispor kümede kalır, Denizlispor ile Malatyaspor Ankaragücü ile birlikte küme düşer.


Ç.Rizespor 10 puan
Kayserispor 10 puan
Denizlispor 8 puan
Malatyaspor 6 puan


2- Denizlispor sahasında Ankaragücü maçında berabere kalır veya galip gelirse, 3 takım da ligi 35 puanla bitirirse Rizespor kümede kalır. Ankaragücü ile birlikte Malatyaspor ve Kayserispor küme düşer.


Ç.Rizespor 9 puan
Kayserispor 6 puan
Malatyaspor 3 puan


3- Kayserispor sahasında Trabzonspor 'u yenemezse Ankaragücü takımından sonra küme düşen ikinci takım olur. 3 takım 35 puanda kalması halinde küme düşen diğer takım Malatyaspor olur.


Denizlispor 7 puan
Ç.Rizespor 7 puan
Malatyaspor 3 puan

4- Eğer Yeni Malatyaspor sahasında berabere kalır veya yenilirse küme düşer. 3 takım 35 puanla bitirir ise küme düşen üçüncü takım Çaykur Rizespor olur. Kayserispor ile Denizlispor ligde kalır.


Kayserispor 7 puan
Denizlispor 5 puan
Ç.Rizespor 4 puan

5- Kayserispor, Denizlispor ve Malatyaspor ligi 35 puanla bitirirse küme düşen takımlar üçlü averajla Malatya ve Denizlispor olur, Kayserispor ligde kalır.


Kayserispor 7 Puan
Denizlispor 5 Puan
Maltyaspor 4 Puan

6- Malatya son maçta puan kaybeder, Rize puan alır, Kayserispor ve Denizlispor ligi 35 puanla bitirirse küme düşen takımlar Ankaragücü, Malatya ve Denizlispor olur, Kayserispor ligde kalır.


7- Kayserispor son maçta puan kaybeder, Rize puan alır, Malatyaspor ve Denizlispor ligi 35 puanla bitirirse küme düşen takımlar Ankaragücü, Kayserispor ve Denizlispor olur.


8- Malatya puan kaybeder, Denizli puan alır, Kayserispor ve Rizespor ligi 35 puanla bitirirse genel averajda daha iyi olan Rize ligde kalır, Kayserispor küme düşer.

Spor servisi

Bakmadan Geçme