Kayseri mantısının tahtı sallanıyor – Kayseri'ye bir rakip daha!

Dünyaca tescillenmiş Kayseri'ye özgü yerel bir lezzet olan Kayseri mantısının rakiplerine gün geçtikçe bir rakip daha ekleniyor. Birbirinden lezzetli yeni mantı çeşitleri ise adeta 'Kayseri mantısının tahtı sallanıyor' dedirtiyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri mantısı, Kayseri'ye özgü yöresel lezzetleri arasında listenin en başında yer alıyor. Dünyaca ünlü lezzet araştırması yapan dergilerce de lezzeti tescillenmiş Kayseri mantısının tahtı sallanıyor mu? İşte detaylar…

Kayseri mantısı Anadolu mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Sevilerek tüketilen Kayseri mantısı damaklarda unutulmaz tatlar bırakır. İçerisine eklenen kıymayla mantının hem besin değeri hem de doyuruculuğu artar.

Türkiye'nin dört bir yanında severek tüketilen Kayseri mantısı, lezzetli iç harcı ve üzerine eklenen soslarıyla bir efsane olarak adlandırılır.
Ancak ülkenin pek çok bölgesinde yapılan farklı mantı çeşitleri Kayseri mantısının tahtını sallıyor.

Kayseri'ye özgü yerel bir lezzet olan mantıya dönem dönem rakipler çıkıyor. Yeni rakipler adeta Kayseri'ye parmak sallayarak ‘Bizim mantımız en iyisi' diyor.

Sinop mantısı, Çorum mantısı, Çerkes mantısı, Özbek mantısı, Rus mantısı, Kafkas mantısı derken şimdi de Diyarbakır mantısı Kayseri'ye rakip olarak karşımıza çıktı.

Hem adıyla hem tadıyla herkese hayran bırakan bu lezzet Diyarbakırlıların sofrasını süslüyor. Yalnızca Diyarbakır mutfağının değil Güneydoğu'nun en sevilen lezzetlerinden biri olarak karşımıza çıkan bu mantının Kayseri mantısını unutturacağı iddia ediliyor.

Kayserililer ise Kayseri mantısının yerini hiçbir mantı çeşidinin tutamayacağını, Kayseri mantısının tahtının asla sallantıya düşmeyeceğini ifade ederek, ‘Taklitler aslını yaşatır' şeklinde tepkilerini dile getiriyor.

ÖZEL HABER
Yorumlar 4
Şafak şen 18 Nisan 2024 00:21

Kars tada lezzetli mantılar yapılır.Etli mantı,patatesli mantı.Kayseri mantısından az büyük ama kıyması fazla.Etli hıngel deriz. Diyarbakır mantısıdediğiniz biz kıymalı ıspanaklı olarak yaparız.Bir yöreye mal etmek yanlış.

Neşe 17 Nisan 2024 12:32

Kayseri Mantısı,çeşit ve yapılışı bakımından da özeldir.İçi etli olan ve küçük olduğu için daha emek isteyen "etli mantı" yanında biraz daha büyük olup içinde değil sosunda et .vb özel sosu olan,ama yapılışında yine özel yöntem ile fırında kızartılıp sonra özel sos ve sarımsaklı yoğurt ile servis edilen "tepsi mantısı" da var.Yağ mantısı ise çok güzel bir lezzet.Biz de mantı çeşitlidir.Ama öyle mantı çok sık yapılmaz.

Sıradışı 16 Nisan 2024 22:21

Tescilini yaptırın patentini alın, istedikleri kadar, kendilerince üretsinler, şemsiye hep bizim mantı olacak, mantıların babası yine bizim Kayseri mantısı olacaktır.

Kayseri de yaşayan Nevşehir li. 16 Nisan 2024 16:45

Kayseri mantısının yerini hiçbiri tutmaz. Yalnız Kayserili cimrilik yaparak iç harcını az koyuyor. Gerekçe ise küçüğü makbul diyorlar. Cimrilik olması değer kaybettiriyor. Afiyet olsun.

Bakmadan Geçme