18. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Ramazan ayı geldiğinde herkesi iftar menüsü hazırlama telaşı sararken, akşama ne pişirsem en çok sorulan sorulardan biri oluyor. Bizde Kayseri Anadolu Haber olarak sizlere 30 gün boyunca iftar menüsü önerisi ile geleceğiz. Bizi takip etmeyi unutmayın. 18. Gün iftar menüsünün detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

18. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Ramazanın 18. Gününde iftar menünüz belli mi? Ramazan ayında ailesiyle güzel bir iftar hazırlığında olanlar ‘bugün ne pişirsem?’ diye araştırmalar yapıyor.

Ramazanın ayının ilk haftasının rehavetinin geçmesi üzerine, iftar menüsü hazırlama yoğunlukları da başladı. Ramazan ayının ilk günleri heyecanı ile tatlısından çorbasına kadar bir menü hazırlanır. Bizde sizler için 18. Gün İftar menüsünü hazırladık.

18. Gün İftar menüsü;

Lebeniye Çorbası

Tavuklu Alfredo Makarna

Enginar Dolması

Kolay İrmik Tatlısı

 

Lebeniye Çorbası; Gaziantep usulü, pratik ve lezzetli olan ‘Lebeniye Çorbası’ ile başlangıç yapıyoruz. İşte tarifi;

18. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Malzemeler;

2 yemek kaşığı pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
1, 5 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı un
Tuz
Yarım limon suyu
5, 5 su bardağı su

Üzeri İçin;

200 gr. Kıyma
1 adet soğan
Tuz, Karabiber
2 Yemek kaşığı tereyağı veya margarin
1 tatlı kaşığı nane

Hazırlanışı; Pirinci yıkayıp 1 su bardağı su ile pişirelim. Pişen pirinçlerin üzerine kalan 4,5 su bardağı suyu da ilave edip kaynatalım. Kaynayınca nohutları ekleyelim. Bir kâse de yoğurt, un, limon suyunu karıştıralım. Kaynayan çorbadan 1 kepçe kâseye alıp karıştıralım ve bu kasedeki karışımı çorbanın üzerine yavaşça karıştırarak dökelim. Köftesi için kıyma, soğan, tuz ve karabiberi yoğurun nohut büyüklüğünde toplar yapın. Tereyağında köfteleri kızartıp üzerine nane ekleyin ve pişen çorbanın üzerine gezdirin.

Tavuklu Alfredo Makarna; Ramazan’ın sonlarına doğru yemekleri biraz hafif tutmak isteyenler için makarna tarifini derledik.

18. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Tavuklu Alfredo Makarnanın tarifi için TIKLAYINIZ…

Enginar dolması; Pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu tarif, ara sıcakların gözdesi…

18. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Enginar dolması tarifi için TIKLAYINIZ…

Kolay İrmik Tatlısı; Sadece birkaç basit malzeme ile evde kolayca yapılabilen ve lezzeti ile de keyif alacağınız, irmik tatlısı iftar sofralarınızı taçlandıracak.

18. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Kolay İrmik Tatlısı tarifi için TIKLAYINIZ…

İftar vaktinde sevdiklerinizle bir araya gelerek, bu enfes yemekleri paylaşmanın keyfini çıkarın. Şimdiden hayırlı iftarlar…