1. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?
Ramazan ayı geldiğinde herkesi iftar menüsü hazırlama telaşı sararken, akşama ne pişirsem en çok sorulan sorulardan biri oluyor. Bizde Kayseri Anadolu Haber olarak sizlere 30 gün boyunca iftar menüsü önerisi ile geleceğiz. Bizi takip etmeyi unutmayın. 1. Gün iftar menüsünün detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…
Ramazanın 1. Gününde iftar menünüz belli mi? Ramazanın ilk günü ailesiyle güzel bir iftar hazırlığında olanlar ‘bugün ne pişirsem?’ diye araştırmalar yapıyor. Ramazanın birinci günü heyecanı ile tatlısından çorbasına kadar bir menü hazırlanır. Bizde sizler için 1. Gün İftar menüsünü hazırladık.
1.Gün İftar menüsü;
Mercimek Çorbası
Börek
Karnıyarık
Pilav
Sütlaç
Mercimek Çorbası Tarifi; Türk mutfağının en sevilen çorbalarından biri olan mercimek çorbası ile başlangıç yapıyoruz.
Malzemeler;
1,5 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet soğan
1 diş sarımsak
Yarım yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz, karabiber, pulbiber
Yeteri kadar sıcak su
Hazırlanışı;
Mercimek çorbası tarifi için önce sebzeleri soyun. İster rendeleyin ister ufak doğrayın. Mercimekleri bol suda yıkayın. Bir tencerenin içine tereyağı ve sıvı yağı alın. Eritin. İçine soğanı ve sarımsağı ilave edin kavurmaya başlayın. Salçalı sevenler salça da ekleyebilir. Üzerine mercimekleri ve sıcak suyu ekleyerek kaynamaya bırakın. Sebzeler iyice yumuşayıp, mercimekler piştiğinde blenderdan geçirin. Tekrar ocağa alın. 2-3 dakika daha pişirdikten sonra ince delikli bir süzgeçten geçirebilir.
Karnıyarık; Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biri olan karnıyarık, mükemmel görüntüsü ve enfes lezzeti ile iftar sofralarının vazgeçilmezi olmaya aday.
Karnıyarık Tarifi İçin TIKLAYINIZ…
Pilav; Ana yemeklerin bütünleyici lezzeti, tane tane pirinç pilavı da iftar menülerinin vazgeçilmezi olacak.
Sütlaç; İster fırında ister ocakta… Hafif tatlı isteyenlerin ilk durağı sütlaçtır.
Bu harika lezzetin tarifi için TIKLAYINIZ…