Tiyatroseverler Cumhuriyet Meydanı'nda Buluştu

Kayseri Devlet Tiyatrosu ekibi ve tiyatroseverler 27 Mart Dünya Tiyatro haftası dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk anıtına çelenk sunma töreninde bir araya geldi.

Tiyatroseverler Cumhuriyet Meydanı'nda Buluştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri Devlet Tiyatrosu ekibi ve tiyatroseverler 27 Mart Dünya Tiyatro Haftası nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya geldi. Atatürk anıtına Kayseri Devlet Tiyatrosu Müdürü Kıymet Betül Gökçer çelenk bırakarak tiyatro sanatının önemi vurgulandı.

Tiyatroseverler Cumhuriyet Meydan'ında Buluştu

Düzenlenen törene, Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, Kayseri Devlet Tiyatrosu Müdürü Kıymet Betül Gökçer, Yardımcısı Oğulcan Okan Tural, Kayseri Baro Başkanı Avukat Ali Köse Kayseri devlet tiyatrosu oyuncuları ve tiyatroseverlerde katıldı.

Atatürk anıtına çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, Müdür Kıymet Betül Gökçer 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nü kutlama heyecanını ve anlamını paylaşmak üzere konuşma yaptı. 1948'de uluslararası tiyatro enstitüsünün kurulması ve 1961'den itibaren 27 Mart'ın Dünya Tiyatro Günü olarak kutlanıldığını hatırlatan Gökçer, tiyatro sanatçılarıyla birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Tiyatroseverler Cumhuriyet Meydan'ında Buluştu

‘Daha aydınlık günlere gideceğiz’

Kayseri'deki tiyatro sevgisinin ve ilgisinin her geçen gün arttığına dikkat çeken Gökçer; ‘Muhsin Ertuğrul bizim ilk bildirimizi yazdı. O tarihten itibaren de hem ulusal hem uluslararası bildiri yayınlandı. Bugün ben heyecanlıyım. Bir yazı yazmadım. Bir konuşma hazırlamadım. Çünkü o kadar önemli ki bugün bizler için. Ve burada bulunan tiyatro severler, tiyatro sanatçıları özel tiyatrolarımız, amatör tiyatrolarımız karşıda mesela benim bütün oyunlarıma gelen, oyunlarımıza gelen çat kapı sahne var ve çok gencecik insanlar. Gencecik tiyatro sevdalıları... Ben burada sizlerle birlikte olmaktan ve bu güzelliği paylaşmak ve Mustafa Kemal Atatürk'ün açtığı yolda onun bir cumhuriyet kadını olarak Kayseri Devlet Tiyatrosu'nun kurucu müdürü olmaktan gurur duyuyorum. Ben hepinize buraya geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Sahnede pek heyecanlanmayız da konuşurken çok heyecanlanıyoruz. Bu 25 Ekim'de biz ilk açıldık. Yerleşik olarak. Kayseri bizi yeni yeni tanıyor. Ben inanıyorum ki burası bu meydan her geçen yıl 27 Martlarda artarak çoğalacak. Buraya sığmayacağınız günler olsun diliyorum. Sahnelerimiz dolsun, sizlerle dolacak. Tiyatro severlerle dolacak. Ve tiyatro yaşadıkça bence sanat yaşadıkça her gün daha aydınlık günlere gideceğiz. Ben buna inanıyorum’ ifadelerine yer verdi.