SURİYELİLER KAÇAK TÜP İŞİNE GİRDİ, ESNAF DERTLİ, DEVLET KAYIPTA, HALK TEHLİKEDE

Kayseri'de yaşayan Suriyelilerin, kaçak olarak tüp satışı yapmaya başladığı iddia edildi. Konuya ilişkin bilgiler veren esnaf ise maddi olarak mağdur olduklarını ifade ederek durumdan yakındı.

SURİYELİLER KAÇAK TÜP İŞİNE GİRDİ, ESNAF DERTLİ, DEVLET KAYIPTA, HALK TEHLİKEDE

Eskişehir Bağları’nda tüp bayisi bulunan Serdar Özler, Suriyeli mültecilerin izinsiz olarak tüp satışı yaptıklarını ifade ederek, durumdan şikayetçi oldu. 
 
“YETKİLİLERDEN ÇOK ZAMAN İSTEDİK AMA GALİBA GÖZ YUMULDU”
 
Verdiği bilgilerde, 1 yıldır bu durumun yaşandığını ve yetkililere durumu bildirdiklerini ifade eden tüp bayi sahibi Özler, Suriyeli mültecilere biraz göz yumulduğu tahmininde bulunarak şunları kaydetti; “Ben 40 yıldır bir firmanın tüplü bayisiyim. Son bir yıldır Suriyeliler’in bakkal dükkanlarında kaçak yollarla tüpler satılıyor. Bu anda vergisini, KDV’sini ödeyen, bundan ekmeğini kazanan ben ve benim gibi tüp bayisi esnafımız mağdurdur. Bunların önüne geçilmesi için valiliğimizden, belediyemizden, enerji piyasası denetleme kurumundan, il sanayi ticaret müdürlüğünden gerekenlerin yapılmasını çok zaman istedik ama nedense galiba bu Suriyeli mültecilere birazcık göz yumuldu. Ama burada devletimizin vergi kaybı vardır. Çok büyük. KDV kaybı vardır. Sigortalı işçi çalıştıran tüp bayilerimiz bu durumdan dolayı zor duruma düşmüş, kapanma noktasına gelmiş ve sigortalı çalışanlarını işten çıkarmak durumunda kalmıştır. Bu konuda bu mağduriyetimizin giderilmesi için gereken mercilerin bir an önce kayıtsız kalmamasını ve denetimlerini sıklaştırarak ben ve benim gibi tüp bayi esnafımızın yanında olmasını istiyoruz.”
 
“YANGIN OLSA KİM KARŞILAYACAK?!”
 
Konuya ilişkin olarak verdiği bilgilerde, 40 yıldır tüp bayiliği yaptığını ifade eden Özler, yaşanan durumun güvenlik sıkıntısı da içerdiğini vurguladı. Kaçak olarak bakkallarda tüp satışı yapılmasının tehlike arz ettiğini dile getiren Özler; “Bunu en çok Suriyeli mülteci bakkallar yapıyor. Ne denetim var, ne kayıt var. Allah muhafaza bu bir yangına sebep verse kim karşılayacak, hangi bayi, hangi firma?” dedi.
 
ESKİŞEHİR BAĞLARI, KÜÇÜKMUSTAFA MAHALLESİ VE AMBAR’DA
 
Suriyeliler tarafında bakkallarda tüp satışının son bir yıl içerisinde iyice çoğaldığını belirten Özler, Eskişehir Bağları bölgesi, Küçükmustafa Mahallesi ve Ambar’da bu durumun söz konusu olduğunu bildirdi. Özler, gerek esnafın maddi kaybı, gerek devletin vergi kaybı ve gerekse halkın güvenliği nedeniyle yetkililerden konu ile özellikle ilgilenilmesini talep etti. HABER-FOTO: KAAN AKBAŞ