NURSAÇAN: 'CEPHANE ÜRETECEĞİZ'

Basın mensuplarıyla bir araya gelen Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB)Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, 1 Mart'ta yapılacak seçimlerde aday olduğunu söyledi. Nursaçan, Kayseri'de savunma sanayine mühimmat üretecek bir tesis için hazırlıkta bulundukları müjdesini verdi.

NURSAÇAN: 'CEPHANE ÜRETECEĞİZ'

Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, 1 Mart’ta yapılacak olan seçimler dolayısıyla kentte bulunan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Başkan Nursaçan burada önemli açıklamalarda bulunarak Kayseri'de mühimmat üretileceğini ifade etti.
 
Savunma sanayii tesisi İncesu’da olacak 
 
Kayseri’ye mühimmat üretimi yapacak bir savunma sanayi tesisi müjdesi veren Nursaçan, “Ön yeterliliği olan bir firmayla da işbirliğimiz var idi. Bunu Bakanlığımız Kayseri OSB ile birlikte, ön yeterliliği olan firmayla işbirliğimizi de uygun gördü. Şu anda teknik ekip Ankara’da çok ciddi bir şekilde çalışma yapıyor. Ciddi bir davetiye aldık. Ama önümüzde bir ihale süreci var. Bu süreçten sonra önümüzde 1 buçuk yıllık zorlu, devletimizin milli bekası için savunma sanayiimize Kayseri OSB’den adım atmış olacağız. Projeyi İncesu’da Güney Çevre Yolu üzerinde hazine arazisi üzerinde 300-400 dönüm üzerinde hayata geçireceğiz. Elbette ikinci aşama 3 milyon, 5 milyon metrekarelik bir alanda savunma sanayiine yönelik bir organize sanayi bölgesi kurulmasına yönünde olabilir. Devletimize de teşekkür ediyorum. Kayseri OSB önemseniyor. Biz, bu yatırımı yapacak güce sahibiz” diye konuştu. HABER-FOTO: İHA