Milyonların kullandığı sosyal medya platformu Türkiye'de yasaklandı!

İnstagram'ın yenilikçi metin tabanlı sosyal medya platformu Threads, Türkiye'de kullanılması yasaklandı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Milyonların kullandığı sosyal medya platformu Türkiye'de yasaklandı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İnstagram’ın yenilikçi metin tabanlı sosyal medya platformu Threads, Türkiye’de ortalama 5 milyon kullanıcısı bulunuyordu. Ancak Rekabet Kurulu tarafından kullanılması yasaklandı.

Milyonların kullandığı sosyal medya platformu Türkiye'de yasaklandı!

İnstagram, kullanıcılarının yakın çevreleriyle iletişim kurmalarını sağlayan Threads uygulamasını sundu. Bu metin tabanlı sosyal medya uygulaması, içerik paylaşma, mesajlaşma ve hikâye paylaşma gibi özellikleriyle dikkat çekiyor ve İnstagram deneyimini daha kişisel ve anlık hale getirmesiyle birçok kişi tarafından tercih ediliyordu.

Threads, İnstagram'ın yakın arkadaşlarla iletişimi güçlendirmeyi amaçlayan bir yan ürünü olarak öne çıkıyor. Uygulama özellikle genç kullanıcılar arasında popülerlik kazandı. Threads uygulaması İnstagram ile entegre çalışıyor. İnstagram hesabını Threads'e bağlamak isteyen kullanıcılar, hesaplarına giriş yaparak bu işlemi gerçekleştiriyordu. Bu süreçte, kullanıcıların İnstagram hesaplarındaki kullanıcı adları, profil fotoğrafları ve açıklamaları, kullanıcının onayı alındıktan sonra Threads'a aktarılıyordu.

İnstagram üzerinden duyuru yapıldı

Rekabet Kurulu tarafından alınan karara göre Threads uygulaması, 29 Nisan 2024 tarihi itibariyle kullanılması yasaklanacak. İnstagram uygulaması tarafından kullanıcılara duyuru yapıldı. Duyuruda; ‘Rekabet Rekabet Kurumunun kararı nedeniyle, Threads 29 Nisan 2024 tarihinden itibaren Türkiye'deki kişiler tarafından kullanılamayacak. Threads profilin devre dışı bırakılacak fakat bilgilerini indirebilir ve profilini istediğiniz zaman silebilirsin. Türkiye'deki Threads topluluğuna değer veriyoruz ve yakında geri dönmeyi umuyoruz’ ifadeleri yer aldı.